Tulemused tegid meele rõõmsaks: niiskus üsna soovitusliku 56% lähedal, melaniini sisaldus 11 %, elastsus 88% (üle 44 % peetakse piisavaks). Derma nahadiagnostika seade sõnastas mu naha bioloogiliseks vanuseks eakohane, mispeale testi läbiviija nentis, et see on seni päeva parim tulemus - enamik (valdavalt noorepoolsetest) testijaist olevat saanud kirja eakohasest vanema tulemuse.

Seepeale küsiti, mida olen oma naha heaks teinud. Alates 30. eluaastast kasutan päeva- ja öökreeme, viimastel aastatel teen ka seerumikuure. Viimane hea üllatus oli hüaluroonhape, praegu on pooleli Lieraci roosa kreemipurk). Ma teen tõesti (ise) massaaži nii näole kui kaelale ja kannan kreemi näole suunaga altpoolt ülespoole, nagu soovitatakse. Ma puhastangi nägu igal hommikul ja õhtul (kasutan meigieemaldajaid, näovahtu, aga ka seepi ja vett), aga lasen sel enamasti õhu käes ära kuivada. Vastavalt soovitusele kasutan edaspidi sagedamini ka näovett.

Koorimisprotseduure teen saunas, vähemasti kord nädalas. Mõnikord olen teinud maske (vahel ka koduseid, näiteks banaanimaski). Viimased 15 aastat ma ei suitseta ja nüüdseks joon kohvi vaid hommikuti, kuid see-eest peaaegu et liialdan veega, sealhulgas aluselisega. Puu- ja juurviljad maitsevad mulle tõepoolest, kuid magusaisu võiks küll oluliselt pisem olla... Tarbin pidevalt E-vitamiiniga kuningakepiõli, aga ka muid vitamiine ja mineraale sisaldavaid toidulisandeid. Liigun ja magan piisavalt.

Kõik see vastab laias laastus ka asjatundjate soovitusele oma näonaha hoidmiseks. Küll aga üllatas mind testi tulemus, et peaksin kasutama päiksekaitsetooteid, mille SPF on 40 – 50!

Eelistan küll juba ammu päeva- ja meigikreeme, mil see number on 15 - ja ma pole kunagi suutnud rannas pikemalt paljapäi päikse käes olla, seega on nägu enamasti kübara või mütsinoka varjus olnud. Tänu päikeseprillidele olen suuremate kissitamiskortsudeta. Kuid muus osas olen seni üsna julgesti päevitanud... Igatahes on mul nüüd Benu apteegist saadud nimekiri just minu nahale sobivatest toodetest, nii et on, mida edaspidi katsetada.

Jaga
Kommentaarid