Püüdsin häälestada end juba paar nädalat varem paastulainele: sättisin elutempo kergemaks, käisin vähem külas, jalutasin igapäevaselt... Teadsin, et pere ei paastu koos minuga, neile pean ikkagi süüa tegema - mis teeb minu paastumise kindlasti raskemaks.

Otsustan teha organismi puhastava paastu koos kaalulangetamisega, vaadates kindlasti ka sissepoole. Loobun kohvist, mustast teest, alkoholist, lihast, valgest suhkrust, nisujahust, piimatoodetest. Erandina luban paar korda nädalas kala ja muna, vahel ka väheke juustu.

Alustan oma paastupäevi kuuma sidruniveega. Hommikusöögiks on kaera-, kinoa-, hirsi- või tatrapuder veega või munatoidud. Taime- või ingveritee. Puuvilju ma endale ei keela, vett ja sooja taimeteed joon palju. Läätse-, kõrvitsa-, peedi- või selge leemega kalasupp on mul igapäevaselt alati lõunaks valmis keedetud, kui nälg peale tuleb. Lisaks tervislikud kaunviljaroad ja salatid. Luban endale ka omatehtud rukkileiba, smuutisid, hummust.

 18. veebruar:  Paastu esimene päev möödus nii kiirelt, et ei jõudnud väga tunnetada. Õhtul läksin varakult voodisse - raske päev oli ju: „Terevisioonis“ käigule lisaks päevane pildistamine ja õhtune keeleõpe...  Peavalu, aga esimestel päevadel pidi see normaalne olema.

19. 02. Kell 6 taas äratus, „Terevisioonis“ kokkamine. Seljataga poolunetu öö koos liigesevalude ja külmetamisega. Koju jõudes lebasklesin. Sõin lõheleiba rooibosi teega. Pool üks lõunaks keedetud tatar praetud sibula ja küüslauguga. Lihtne toit maitses imeliselt. Õhtul palavik. Ja pea valutab ikka veel. Ehk homme juba parem?

20. 02. Jätkan vaatamata haigusele taimselt, õnneks isu eriti polegi. Palju telekat ei talu, samuti arvutit. Ilmselt ka haigus süüdi.Öeldakse, et paastu esimestel päevadel võib tunda väsimust, ilmselt sellest ka olek nõrk.

21.02. Ikka palavik, kurnatud olek. Kondid valutavad, pea valutab vähem. Magan palju ja loen. Parim on kuulata väljast looduse hääli ja olla niisama. Esimestel päevadel käin tihti tualetis, see olevat hea märk, et keha vabaneb üleliigsest vedelikust ja mürkidest.

22. 02. Pühapäev. Magasin kaua, eriti nõrk hommik. Raske moment ka hommikusöögi ajal: poeg praeb endale peekonit ja muna  -  aroomid on võimsad! Mõistan, kui raskeks mul läheb... Avastan enda jaoks uusi maitsvaid roogi.

23. 02. Uni on hea, vaat et sügavamgi kui varem. Uued taimsed salatid, supid avastamisel. Armastan endiselt puuvilju, mida endale ei keela. Ka soe taime tee on mu lemmik!

24. 02. Vabariigi aastapäev! Teen avokaadojäätist: 1 banaan, 1 avokaado ja 2 dl külmutatud vaarikaid või kirsse - suristan kokku ja naudi kohe.  Annab jõudu ja vitamiine ning maitseb imehea! Aitäh, Merrit!

Kuidas möödusid ülejäänud 33 päeva, loe märtsikuu Eesti Naisest.