Lõhe-toorjuustupallid

12–15 tk

Kaunid tervitusampsud. Tee pallid tund-paar varem valmis ja hoia külmas. Torka varda otsa vahetult enne, külmast võetuna. Riivleib valmista oma lemmikrukkileivast.

50 g kuivatatud rukkileivapuru (soovitatavalt isetehtud)

0,25 dl piima

100 g külmsuitsulõhet

200 g murulauguga toorjuustu (nt Philadelphia)

0,5 dl tilli

1 sl kappareid

Kaunistuseks:

hakitud murulauku või tilli

purustatud kuivatatud leiba

riivitud juustu

Kuivata leib, tükelda ja purusta kombainis. Pane leivapuru minutiks-paariks piima sisse paisuma. Tükelda lõhe peeneks, sega leiva, toorjuustu, tilli ja hakitud kapparitega. Ära tee seda kombainis, on hea, kui segusse jäävad tuntavad tükikesed.

Riivi või purusta veel leiba, haki ürte. Pane kaunistusmaterjal väikestesse kaussidesse. Veereta segu käte vahel väikesteks suupistepallideks ja keeruta neid leivapurus, ürdisegus või riivjuustus või tee palle mitme kaunistusega. Tõsta serveerimiseni külma ja torka vahetult enne pakkumist näiteks pikkade tikkude otsa.

Teisi talvistele peolaudadele sobilikke retsepte leiad veebruarikuu Eesti Naisest.