Roos
Kõige suurema läbimüügi teeb iga-aastaselt sõbrapäeval San Diego ProFlowers.com lillepoe tootejuhi Kate Law sõnul konkurentsitult roos. Põhjuseid ei pea kaugelt otsima, sest roos sümboliseerib armastust, täiust, romantikat ja ilu.
Samas teab naine womansday.com veebilehel rääkida, et roos on ühtlasi ka kõige kallim sõbrapäeva lill. "Paljud lillekasvatajad täidavad roosi tellimusi sõbrapäevale eelnevatel nädalatel minimaalselt ning siis õigel päeval paisatakse mitmekordne roosikogus topelthinnaga müüki. See on avalik saladus!"

Gerbera
Gerbera sümboliseerib ilu, süütust ja puhtust. Kirkavärviliste õitega gerbera mõjub Law sõnul kahtlemata rõõmustavalt ning seisab kauem kui ükskõik, mis teine müügil olev lõikelill. Gerbera miinuseks on aga see, et erilist lõhna nad ei erita ning seega jääb lõhnanüanss peaaegu olematuks.

Tulp
Tulpide kinkimine tähendab ideaalset armastust, kuid ka turvalist armastust- mitte eriti palju romantikat. Tulbi kasuks räägib ka nende taskukohane hind. Värvilised õied võivad sõbrale meie talvisesse kliimasse kevadist energiat tuua ja seepärast eriti toreda üllatusena mõjuda.

Liilia
Liiliad sümboliseerivad sõprust ja pühendumist ning on pigem seotud pikaajalise sõprusega kui kirega. Tänu nende efektsele välimusele piisab ka vaid ühe lille kinkimisest.

Orhidee
See lill tähendab armastust, ilu, luksust ja jõudu. Eriti sobilik kingitus naisele armastuse avaldamiseks. „Inimene, kes kingib sulle orhidee on metsikuma ja julgema meelega kui see, kes kingib sulle näiteks 100 roosi," ütleb Law. Orhidee kasuks räägib ka selle pikaajalisus- ükskõik, kas see on kingitud potiga või lõikelillena.

Nelk
See on ainuke lill, mida naised ei taha, et neile kingitaks. Kuigi nelgid näevad kenad välja ja lõhnavad hästi, meenutavad need lilled eestlannadele nõukogude aega, kus lihtsalt paremaid lilli polnud saada. On teada juhuseid, kus esimesel kohtingul kingitud nelk on saanud noormehele saatuslikuks! Rahvusvaheliselt sümboliseerib nelk aga uut armastust ning külgetõmmet!