KALJUKITS

Kevade tulles peaksid hoidma tervist ja reputatsiooni, rääkima sotid selgeksinimestega, kellega läksid tülli minevikus, ning hoidma suhteid maneeritsema kalduva naisega, kes solvumise korral võiks asuda su kodarate suunas kaikaid pillutama. Juuni lõpp ja juuli algus võivad olla äärmiselt romantilised ning juuli viimane dekaad rahalises mõttes soodne. Noorem isik võib teha ettepaneku ühist äri alustada. 25. augustil saabub riskantne planeetide seis, mil Kuu on ühenduses vägivaldse Aldebaraniga ning samas Saturni ja Antaresi vastupaistes – kanna hoolt, et sa ise kogemata pead silmusesse ei paneks (eeskätt ülekantud tähenduses). Suurte rahasummade kaotamise või kuritegeva maailmaga kokkupuutumise oht on reaalne.

Oktoobri algul oled taas energiline ja enesekindel. Karjäärivõimalused peaksid paranema ja sulle pakutakse uut tööd, mille maine vastab su unistuste tasemele. Mõni nutikas, minevikus tehtud investeering peaks uskumatul moel tooma sisse detsembri algul.

TEE: alusta keeleõpinguid, kergenda karmat heategevusega, soeta (suurem) auto, investeeri aega suhetesse õdede-vendadega.

ÄRA TEE: väldi hiilivat depressiooni ja pikaaegset unetust. Suhtlemine kohtulikult karistatud isikuga võib osutuda väga ohtlikuks.

 

VEEVALAJA
Ajas läbiproovitud sõprussuhetest on sel aastal palju kasu ja tuge. On võimalik, et su ellu jõuab ringiga tagasi inimene, kellega suhtlesid aastaid või koguni aastakümneid tagasi, ajal, kui teie kummagi peas polnud ühtegi halli juuksekarva. Siiski peaksid kuulma häirekelli siis, kui keegi sõpruskonda kuuluja su käest raha laenata tahab või survestama asub, et oma aega ja ressursse mõnda ta kahtlasevõitu äriprojekti investeeriksid – oled ju juba minevikus kogenud, et sedalaadi algatused on neljarealine kiirtee suhete katkemise suunas. Enne suuri otsuseid püüa konsulteerida tuttava Neitsiga, kel teravat silma lepingute peenikese kirja lugemiseks ning loomupärane vaist heade kindlustuspoliiside soovitamiseks.

Aasta viimases kolmandikus välgatab pilvede vahelt aina enam päikest ning maailmal on sulle taas rohkem anda (ja vastupidi). Võimalik on väga meeleolukaks kujunev ilmareis või hoopis see, et tunned üle aastate tahtmist minna ja ülikoolist omal ajal saamata jäänud kraad kätte saada.

TEE: enda ristida laskmine või muu usuline riitus võib saada vaimset stabiilsust suurendavaks kogemuseks. Liitu mõne õiglust taga nõudva organisatsiooniga või käivita ametiühinguliikumine oma töökohas.

ÄRA TEE: väldi alistuvat kannatamist naiskolleegi vaimse terrori all. Ära jäta kasutamata võimalust loobuda millestki halvast oktoobri keskpaigas.

KALAD
Õnneks pole sinu elu kunagi keerelnud selle ümber, et endale võimalikult paljude soovitustega CV koostada – jaanuaris ja veebruaris paeluvad sind hoopis enam filosoofilised teemad inimeksistentsi mõttest ja jumala olemasolust ning paljusid Kalasid näib ees ootavat eksootiline teekond mägede ja merede taha.

Kevade tulles aitab Marss sul end kokku võtta ja paari õnnestumisega oma renomee taastada või mõnel uuel võimalusel sabast napsata. Elukoha vahetamise plaane võib tuua juuni, kusjuures nii mõnigi Kala armub naabruses elavasse vastassoo esindajasse, kelle spanjelisilmade helgile võimatu vastu panna. Kuid ole ettevaatlik – taas võib olla tegemist inimesega, kes emotsionaalselt saadaval ei ole.

Juuli on hea aeg suheteks lastega (ka nende eostamiseks), augusti lõpp toob kaasa ohu tööl saavutatu mõne (ehk ka alkoholi kaasabil) tehtud mõtlematusega vulinal allavett lasta. Kalade märgis sündinud poliitikuid ja prominente võib ähvardada Marsi ja Neptuuni kvadrantseisu tõttu mahlakas skandaal, mis seda kajastavad ajakirjanikud heameelest joodeldama paneb.

Aasta viimane kvartal on sulle kõige soodsama mõjuga ning ette on näha rahaliste võimaluste märgatavat paranemist. Paljude siiani vabaabielus olnud Kalade suhe näib triivivat kindlasse ja turvalisse abieluabajasse; neil, kes oma südant veel kellelegi andnud ei ole, tasub hoida silmad lahti aga oktoobrikuus.

TEE: lisa oma riietusse õnnetoovat violetset ja indigovärvi, soeta kaitsvaid talismane ja kristalle, luba endale reis ookeani äärde, mida sa kunagi näinud ei ole.

ÄRA TEE: jälgi, et sa ei annaks partneri(te)le alust kriitikaks riskantse septembrikuise päiksevarjutuse ajal.

JÄÄR
Jaanuar-veebruar tõotavad tulla isiklikus elus vürtsikad kuud. Nii mõnigi Jäär võib sattuda seksiseiklusse, millest üks osapooltest küll kiiresti lahkub, et pisut kaugemal mõtteid koguda ja kordasaadetule hinnang anda. Äriinimesed võivad sel ajal võtta suuri riske ja kõndida noateral. Märtsikuus on tähtis võtta ette arstlik läbivaatus ja vältida alluval positsioonil olijate (olgu või koristaja või remondimehe) kallal närimist. Kevad toob kaasa eksootilise reisi, mille käigus omandad mitmeid uusi teadmisi, mai viimasel nädalal võivad tunded aga äärmuslikuks muutuda – kui mitte sinu enda omad, siis kellegi omad sinu vastu. Juuli toob koduseid rõõme ja häid uudiseid seoses järelkasvuga.

August, mis on tavaliselt sulle nii meelelahutuslik, võib seekord tulla üsna keerukas – Saturni ja Antarese sõjakas ühendus võib kohtukulli su õuel oma suurte tiibadega vehkima panna. Kindlasti pole see aeg elumuutvate otsuste tegemiseks ning kohtusse või kloostrisse minemiseks. Kui reisid riiki, mille väärtus- ja õigussüsteemid meie omadest suuresti erinevad, võivad sündmused kontrolli alt väljuda.

Armusuhetes pakuvad kõike oodatut rohkem aasta viimased kuud ning need Jäärad, kes siiani vallalised, võivad lõpuks näha reaalset võimalust oma sarved tanu alla ära peita.

TEE: ulata sõbrakäsi inimesele, kellele oma hoolimatusega kunagi liiga tegid. Lemmiklooma soetamine pakuks nüüd palju rõõmu.

ÄRA TEE: ole ettevaatlik alkoholi ja retseptiravimitega, sest nende pakutav stressimaandus võib kiiresti viia sõltuvuseni.

SÕNN
Positiivse poole pealt peaks Marss andma sulle jõudu hiljemalt märtsikuust enesemüümise kunstilt tolm pühkida ning haarata kinni mingist uuest ja tulusast võimalusest, millel tõenäoliselt seos reisimise, impordi-ekspordi või mõne välismaalt laenatud ärimudeliga. Samas edastab Saturn hoiatuse oma teenuste eest arveid väljastavatele Sõnnidele – sel aastal tasuks arvestada, et maksuameti keldrites leidub väga huumorivaeseid ametnikke. Kanna seega hoolt, et kohustused saaksid täidetud nii äripartnerite kui ka riigi ees.

Intiimelu plaanis on nii mõnedki Sõnnid olnud tsölibaadis nii pikalt, et see kloostriasukateski lugupidamist tekitaks, sellal kui püsisuhtes olijaid võivad vahekorras olla pigem kalendri järgi ja kohusetundest. Ebasoodne planeedimõju hakkab nüüd siiski nõrgenema ning tänu temperamentsele Marsile peaks kirefanfaarid juba pärast 3. jaanuari millegi uue ja erutava lähenemist kuulutama. Kuid vaata ette, et sa, otsekui tükk aega paastunu, nüüd arutuna juhuslike seksuaalsuhete bufeesse ei torma ning kaitse end vähemasti soovimatu raseduse ja teiste võimalike ebasoodsate tagajärgede eest. Planetoid Lilith kuulutab lisaks koledate armukadedusstseenide ohtu, mistõttu kanna hoolt, et sa taas ei kaotaks pead ja südant isiku pärast, kes kui mitte juriidiliselt, siis vähemasti hingeliselt juba võetud on.

Uue töökoha saamist (või tingimuste tuntavat paranemist vanas kohas) peaks olema oodata alates oktoobrist.

TEE: kui oled pikalt tahtnud võtta kassi, koera või kas või kuldhamstrit, siis võiksid selle sammu planeerida sügisesse. Õppimise ja enesetäiendamisega alustamist soodustab oktoober.

ÄRA TEE: veebruari algul on oht langeda liigsesse ultimatiivsusesse ja jõuvõtete kasutamisse.

KAKSIKUD
Saturni mõju võib tähendada, et kui sa “ühise vanakssaamise” nimel kompromisse ei tee, võib mõni juba tükk aega logisenud ja nagisenud inimsuhe su elust nüüd ise kaduda, tuulde lendavate valgete võililleebemete kombel. Kuid Saturn võib inimesi ka tagasi tuua – inimesi minevikust; neid, kes sust tegelikult lahti lasknud pole. Üks keerulisemaid päevi isiklikus elus võib saabuda 25. augustil.

Sellal kui hilisõhtuti mõnd mõru ürdilikööri trimbates suurtele armudilemmadele vastust otsid, tõstatab märtsikuine päikesevarjutus küsimuse ka sellest, kas peaksid otsima tööd, mida armastad, või üritama rohkem armastada tööd, mida teha saad. Seis pole just väga stabiilne, sest Neptuun soodustab möödarääkimisi ülemustega suheldes ja petlikke illusioone, Marss lisab aga impulsiivsust ja intriige madalamal ametitasandil.

Õnneks aitab Jupiter majanduslikule järjele siiski kaasa ning on näha, et paigutad kõvasti ressursse oma kodusse, kuigi su kergemeelsem poolus suurema mõnuga kas või ilutulestikule ja juuksepikendustele kulutaks. Tõenäoliselt soetad ka kallist köögitehnikat, sest söömisnauding on sel aastal Kaksikute jaoks eriti tähtsal kohal. Vallaliste Kaksikute ellu peaks keegi väga eriline, lopsaka keha ja müriseva naeruga isik end sisse seadma aasta viimastel kuudel.

TEE: osta endale nüüd ea ja kehakujuga arvestavaid riideid ning rõõmusta kingitustega kaugemaid sugulasi.

ÄRA TEE: väldi seksuaalsuhteid kolleegidega, eriti Jäärade ja Skorpionitega.

VÄHK
Jaanuaris-veebruaris on soov täiel rinnal elada eriti tugev ning nii mõnigi Vähk tunneb vajadust kere trimmi ajada (loodetavasti pigem tervisejooksu kui ilukirurgi noakese abil). Jõud halbadest harjumustest vabaneda tuleb märtsis – keha peaks hakkama lausa pakitsema nooruslikust energiast.

Armuõnn võib nooremaid ka lasteõnneni viia ning isegi neil, kel aastaid kogunenud juba üsnagi soliidselt, näib hiljemalt mai lõpuks horisondile (taas)ilmuvat keegi, kelle seksuaalne magnetism mõistusekompassi arutult pöörlema paneb. Kuid ettevaatust – kui oled Kuu ja tähed selga mõelnud kellelegi, kes juba hõivatud on, ei jäta planetoid Lilith tekitamata armukadedusstseene, milles vange ei võeta ja vahendeid ei valita.

Nii mõnigi lapse(lapse)vanemast Vähk kogeb pinged suhetes järelkasvuga, kelle maailmavaate deradikaliseerimiseks tuleb rakendada kogu suuremeelse Jupiteri pakutav kõneand.

Karjääri vallas töötab Vähkidele vastu kiuslik allapoole kiskuva suuga isik, kellele on tingimuste kehvana hoidmine auküsimus, kuid kui mitte uue ametiauto, siis vähemasti tänapäevasema nutivahendi peaksid suutma endale töölt välja rääkida ka lahkumisähvardusteta.

Juuli lõpp kingib raha, kuid august on ohtlik kuu. Pead end kaitsma mingi laimu või lõksulangemise eest. Operatsioonid on hilissuvel näidustatud vaid traumade korral. Oktoobris tuleb sul enda kehtestamiseks kand kõvasti maha panna. Marss ja Pluuto võivad kaasa tuua muutusi perekonnaseisus; vanast taagast vabanemist ja uusi algusi. Kui oled üksik, peaks tekkima võimalus suunata leibu ühise kapi poole külluslikku elu armastava mehega, kes su kinnisvara väärtust kenasti suurendada oskab. Aasta viimased nädalad panevad paljusid Vähke oma unistavat pilku polaarpimedasse taevasse suunama – inspiratsiooniküllane aeg, mis võib kaasa tuua uskupöördumise või teispoolsusest tuleva kontakti.

TEE: omanda võõrkeeli, mine arvutikursustele või alusta oma eluloo kirjapanekut.

ÄRA TEE: hoia eemale kohtutest ja väldi võimalusel reise üle ookeani. Ka alkoholiküllastel firmapidudel võib musklis meeskolleegi kaasabil juhtuda midagi sellist, mis lõbus kõigile teistele peale sinu.

 
LÕVI
Argumenteerida oskajail on tänu Jupiterile sel aastal lihtne oma sissetulekut suurendada, kuid “OÜ-tavatel” Lõvidel tuleks raamatupidamislik suurpuhastus teha ära pigem varem. Kuu põhjasõlm hoiatab, et maksuamet võib su peentest butiikidest pärit kulutšekkide vastu suurimat tunda huvi märtsis ja septembris.

Aasta esimestel kuudel vajavad pereliikmed hoolimist, mõistmist ja tähelepanu. Korteri müük või vahetus võib tulla ootamatu kiirusega päevakorda üle jõu käivat laenu võtnuile. Lapsevanematest Lõvid võtku järelkasvuga ette rohkem ühisüritusi hiljemalt märtsis, muidu võib Saturn tundesidemed hapraks muuta: kas on pisipere jõudnud ikka, mil tundeid häbenema hakatakse, või tuleb see laste ootusest suuremale taskurahale.

Ka romantilisi arenguid pärsib Saturn päris kõvasti – mitte et armurindel seis lootusetu näiks, kuid mäng justkui ei vääri küünlaid. Mõnda Lõvi üritab tagasi võita kunagi minevikus südant põksuma pannud inimene, kuid paljud neist, kes endale püsipartnerit leidnud pole, on tsölibaadisarnase olukorraga rahul. Siiski muutub jaanipäeva paiku seis armurindel tänu Marsi positiivsele mõjule lootusrikkaks. Vallalised võivad leida uue sportliku silmarõõmu, kellega tutvutakse joogatrennis, ratsutamisväljakul või “rahvusvahelisel areenil”.

Ja kuigi septembrikuine päikesevarjutus võib kaasa tuua veel mõningaid urisema panevaid arenguid materiaalses plaanis, on lehtede langemise aeg sulle siiski valdavalt edukas. (Aja)kirjanikest või reklaamikirjutajatest Lõvisid peaks sügisel tabama lausa suurteose inspiratsioon.

TEE: ole helde oma laste vastu. Kui oled vallaline, sõida ammusele armastusele külla sügise tulekul.

ÄRA TEE: väldi inetuks kiskuda võivaid konflikte majanaabrite ja kaugema suguseltsiga. Mõnes vähetähtsas lahingus on meelerahu huvides targem võit teistele loovutada.

NEITSI
Nii mõnigi Neitsi saab fantastilise võimaluse suunduda välismaale õppima või töötama – ent kohemaid hakkaks südametunnistusele prõmmima teadmine suguseltsiga seotud kohustustest, kas või kodumaja läbipuhuvaist seintest, mis tulnuks soojustada juba aastate eest. Võimalik stsenaarium nr 2: kohtad kuskil (eriti romantikaküllased on komandeeringud ja koolitused) mõnd lummavat ärihiidu, poliitikut või filmitegijat, kelle nurjatu pale esialgu ei paljastu. Amori nooled muudavad sind sekundiga õndsalt nohisevaks okassiiliks, kes selle karismaatilise manipulaatoriteletornipikkuse jahiga kohemaid Vahemerele purjetama tõttaks – kuid juba saad depressiivse kõne mõnelt põduralt sugulaselt, kes sind endale appi kamandab.

Nooremate Neitside eraelulisi valikuid võivad kritiseerida vanemad või muud mõjukad sugulased ning ka õigusega, sest petlik Neptuun ja planetoid Chiron võivad Neitsi panna armuma inimesesse, kes talle sugugi hästi ei mõju.

Kui oled eakam, võib sind sel aastal suuremale tubasusele sundida vajadus tervise eest rohkem hoolt kanda (lohutuseks: kroonilised hädad peaksid hiljemalt 2017. aastal hakkama järele andma). Olgu mis on – sul tuleb leida kesktee mõistuspäraste valikute ja südame kutse vahel nii, et sa end eneseohverdamise kibedusest liialt ära ei närtsitaks.

Klaason sel aastal siiski pigem pooltäis kui pooltühi (ebameeldiv kujund neile Neitsidele, kelle maistes asjades mitte liialt osav elukaaslane napsitama kipub). Ka taldrikud kipuvad tänu Jupiteri mõjule pigem täis kui tühjad olema, ent sügiseks leiavad ülekaalulised Neitsid – kedaon oktoobriks juba märksa enam kui jaanuaris – karmi dietoloogi või treeneri, kes nende paisuva vöökoha üle kontrolli taastab (ja seda tehes Neitsi südames erilise koha võidab).

TEE: liigu talve tulles jõukate inimeste seltskonnas, see peaks avaldama head mõju ka su enda sissetulekule.

ÄRA TEE: remondi alustamiseks on parim aeg südasuvi, kuid väldi liigset kokkuhoidlikkust ning selle asemel et ise susserdada, palka professionaalid.


KAALUD
Pole välistatud, et vajad sel aastal kellegi abi, olgu see freudliku sokuhabemega psühhoanalüütik või kõhukas advokaat, kes esitatud valekaebustest mööda navigeerida aitab. Deemonliku planetoidi Lilithi asetus viitab võimalusele, et mammona võib mõne suhte sel aastal üsnagi hapuks ajada ning materialistlik Marsski paneb aasta avakuudel ja suvel võitlema endale kuuluva eest tavatu südikusega. Välistatud pole ka meeldejäävat laadi armukadedusstseenid.

Hingeliselt rikastaks sind enim liitumine mõne heategeva ja kõrgemaist vaimseist asjust huvitatud seltskonnaga, keda tänu oma teadmistele struktuurse mõtlemisega paljuski toetada saaksid. Enim õnne toovad reisid iidse ajaloo ja mitte liiga kuuma kliimaga paikadesse. Augusti esimestel päevadel lubab täht Reguluse ja Veenuse ühendus tuua suuri õnnestumisi seltsielus ja rõõmu armastuses, sama kuu lõpus ja septembri esimeses pooles tasub aga olla ekstra ettevaatlik liikluses ja olukordades, mis võivad põhjustada konflikti naabrite või (noorema) sugulaskonnaga. Kui kustutad kellegi oma sotsiaalvõrgustikust, kahetsed seda hiljem ise, sest suure tõenäosusega on millestki väga valesti aru saadud.

Enim optimismi ja entusiasmi sisendavad sündmused hakkavad ilmselt juhtuma aasta viimases dekaadis, mil Jupiter su elus uue 12aastase kasvutsükli sisse juhatab. Aasta viimastel kuudel võivad paljud Kaalud koos (taas)leitud partneriga ühise leivakapi laudadesse esimesed naelad sisse lüüa.

TEE: õnnelikud kõned tulevad punast või purpurset värvi telefoniga, teenimis- ja investeerimisnõu küsi Jäärade ja Skorpionide käest.

ÄRA TEE: väldi ületöötamist ja põhjaliku meditsiinilise kontrolli edasilükkamist.

SKORPION
Enim energiat on sul jaanuaris-veebruaris ning juunis ja juulis; kuudel, mil suudad kaeblemise lõpetada ja taraanina otsekohene olla. Pikka aega soovitu saavutamine võib osutuda oodatust lihtsamaks. Kuigi tegutsemine on nüüd tähtsaim märksõna, pead tegema ka pikemaajalisi plaane, selliseid, mis mõjutavad elu eesolevate dekaadide lõikes. Mille poolest tahaksid olla tuntud aastal 2025? On aeg keskenduda sellele, mis su võimeid ja andeid enim avab ja esile toob, sest kui armastad ja hindad end ise, tõmbad enda poole ka teiste sümpaatiat. Jupiter lubab aasta esimeses pooles uusi sõprussuhteid ja teineteise taasleidmisi ning sulle võidakse teha ettepaneku liituda mõne poolkinnise eliitklubi või seltsiga.

Oluliseks märksõnaks on ka raha, sageli küll selle puudumine meelepärasel hulgal. Sinu finantssektoris liikuv Saturn ei salli mulle ja seega võib mõnigi liiga tulus ja kerge teenistusots perioodil 2015–2017 tingimustelt kehvemaks muutuda või sootuks kaduda. Õnneks saad oma kontot balansis hoida tarbetu lepingu lõpetamise või ebamõistlike kulukraanide kinnikeeramisega. Pea meeles teleajakirjanik Ed Bradley sõnu “mida kõvemini sa töötad, seda rohkem õnne sul on”, ent ära ütle ei ka sõprade toetusele, vajadusel nende laenupakkumistelegi.

Hiljemalt detsembris kostetakse paljude Skorpionide eest kulisside taga häid sõnu, mis avavad erakordseid eneseteostusvõimalusi. Võimatu pole pikk tööreis või tööle suundumine välismaale. Enne seda saad kõige lihtsamini lisaraha teenida, müües vanu tolmu koguvaid mööblitükke, maale või muid ajaloolisi kidinaid-kodinaid, mis kollektsionääride silmis ahne harakapilgu lõõmama paneksid. Ent ettevaatust augusti viimases dekaadis, mil õhus on pettuseohtu ja millegi pealtnäha väga tulusa näol võib tegemist olla kassikulla või lepalehtedega.

Aasta lõpus näib paljude Skorpionide jaoks alguse saavat romantiline suhe, millest aga teatud põhjustel kellelegi rääkida ei saa.

TEE: investeeri ooperi- ja teatripiletitesse, ohjelda kättemaksusoovi, armukadedust ja teisi madalaid tunge. Võtad oma vaenlastelt trumbid, neist hingeliselt suurem inimene olles.

ÄRA TEE: loomeisikust Skorpionid vältigu alkoholist inspiratsiooni otsimist.


AMBUR
Jupiteri paiknemine sinu märgi kõrgpunktis viitab võimsatele karjäärialastele võimalustele. Ehk vahetad ametit? Elutarkus ja kogemused on suureks kapitaliks, ent tähtis on vältida vastutöötamist ülemuste uutele ideedele üksnes seepärast, et sa ise nende peale ei tulnud.

Valvas tasub olla jaanuaris-veebruaris ning juunis-juulis, mil pole välistatud erutava, kuid ohtliku armusuhte (taas)teke. Füüsilisi riske tekitab Marsi ja Neptuuni kvadrant augustis (ettevaatust retseptiravimite, kemikaalide ja kahtlastes kohtades ujumisega).

Aasta viimane kuu peaks olema tänu Jupiteri ja Uraani opositsioonile erakordselt vabastav aeg. Otsekui vanast rüüst vabanev sisalik pääsed nüüd harjumuspärasuse kammitsaist ning sulle avaneb uusi uksi, mille taga tulevik eriti eredalt terendab. Sulle võib tekkida mõjukaid, ent ebaharilikke tuttavaid ning ka ammuste sõbrannade seas on su uljad eluvalikud kuumaks jututeemaks ja kadestamisegi objektiks. Koduses sfääris viitab Marsi ja Kuu lõunasõlme seis samas sellele, et sügis võib seada ohtu su kinnisvarahuvid või on keegi lähedastest mingi salajase murega kimpus – aeg on juhinduda jänkide kuulsast motost “kedagi ei jäeta maha”.

TEE: Neptuuni kunstiandeid elad parimini välja (kas või koduseinu) maalides, kokates, stilistina tegutsedes. Hangi kindlustus, mis kataks sissemurdmiste kõrval ka tormi- ja veekahju.

ÄRA TEE: kui sa suuri muudatusi ei soovi, väldi ülemuste provotseerimist kriitilises märtsi- ja septembrikuus.

Artikkel ilmus mahukamana esmakordselt jaanuarikuu Eesti Naises.