Hoonet ümbritsev tööstuslinnak koos ekspositsioonipinna ühtaegu mõõtmatu avaruse ja müstiliste spotlight-valguslahendustega ning klaasseina taga avaneva vaatega rongiliiklusele teevad maalinäituse külastusest mitmedimensioonilise elamuse, eriti õhtuhämaruses. Lisaks meeldiv võimalus seda kõike keha kinnitades nautida.
Kunstnik Andrus Rõuk ütleb, et ta ei oskagi oma geomeetrilise abstraktsionismi stiilis loodud teoseid sõnades seletada – sellest ajast kui ta maalib, on poeesia kanaldunud lõuendile. Ehkki sõna on kunstnik vallanud vägagi hästi. Lausa sel moel, et juba varasel perioodil end kirjandusajaloo õpikutesse jäädvustas. 1981. aastal ajakirjas Looming avaldatud luuletuses leidis surverežiim Andrus Rõugu olevat ohtliku riigikukutaja, mistõttu Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis arhitektuuri õppinud tudeng heideti kõrgkoolist välja. Mõni aeg hiljem jätkas ta maaliõpinguid teatrikujunduse erialal.


Mis akrostihhoni võttega luuletuses „Silmades taevas ja meri" riiki nii ohustas, võib nüüdki veel südame värinal ridade esitähtedest moodustuvaid sõnu kokku lugedes veenduda:


Silmades taevas ja meri
Inimene sinisilmne
Nagu peoga kühveldet teri
Imeline valge

Meeled tuultele valla
Uued vaod vaotuman palge
Süda sädemeid kalla
Tuli kõik neelab alla

Voogab päev üle lõõsan maa
Algaman merel kui tõus
Lebada kauem ei saa
Geenid veel jõus
Eestimaa

Võibolla annab ka see fakt Andrus Rõugu maalide mõtestamiseks täiendava aspekti. Näitus on avatud kuni 31. jaanuarini. Kavas on kohtumine kunstnikuga, jälgige reklaami.