Tupekuulid on kasulikud vaagnapõhja lihaste tugevdamiseks ja naistele kel tekivad pissitilgad. Kuulide abil on võimalik ka treenida tupelihaseid, mis lõpptulemusena kindlustavad naisele parema enesekontrolli ja võimsamad orgasmid. Kuulide sees olevad rasked metallkuulid tekitavad liikumisel erutava vibratsiooni, mis tekitab mõnu ja tõstab seksuaalsust. Olenevalt sellest, kui treenitud lihased on saab valida kas väiksemad ja kergemad või suuremad ja raskemad kuulid, mis on valmistatud metallist.

Vaagnapõhjalihased hakkavad oma toonust kaotama pärast 30. eluaastat, lisaks on veel hulganisti põhjused, miks lihased lõtvuvad juba enne seda: stress, sünnitus, suitsetamine, regulaarne alkoholi tarbimine, kaalutõus /-langus, geenid, varasemad traumad vaagnapiirkonnas, halb rüht, pidev kõhukinnisus, raskuste tõstmine. Vaagnapõhjalihaste treenimine on samuti soovitatud naistele, kes plaanivad rasestuda, et valmistada vaagnapõhja ette füsioloogiliseks stressiks, mis kaasneb raseduse hilisemate staadiumite ja sünnitusega.

Regulaarne vaagnapõhjalihaste treenimine toob reaalseid tulemusi juba 8-12 nädalaga. Mõne naise jaoks on need tulemused muutnud elu ja päästnud suhte. Tugevamad vaagnapõhjalihased aitavad parandada tupe loomulikku libestust.

Tupelihaste toonust saab naine ise kodus mõõta, asetades sõrmed tuppe ja pingutades lihaseid. Kui tundub, et sõrmi pigistab tugev 1cm laiune kummipael, on lihased suure tõenäosusega toonuses, vastasel juhul peaks alustama treeninguga. Treeningu efektiivsust ja edusamme saab mõõta koos partneriga, kui asetada tupekuulid tuppe ja lasta partneril neid nöörist väljapoole sikutada, samal ajal ise kuuli kogu jõuga kinni hoides.