Kook on 100% gluteeni ja lisatud suhkru vaba - magustatud ainult köögi- ja puuviljadega. Ühe koogilõigu kohta vaid 170 kcal, 3 g rasva, 4 g suhkrut, kuid pea 10 g valku.

Kogus: 10 lõiku
 
KOOSTISAINED
  • Põhi:
  • 500 ml täisterakaerahelbeid
  • 150 g leotatud datleid
  • 1 tl naturaalset maapähklivõid
  • 1 tl kaneeli
  • ½ tl küpsetuspulbrit
  • ½ tl soodat
  • noaotsatäis soola
  • kookosõli määrimiseks

  • Täidis:
  • 4 muna
  • 250 g kodujuustu (rasvata)
  • *375 ml kõrvitsapüreed
  • 1 spl vanilliekstrakti
  • 1 tl piparkoogimaitseainet
  • 1 tl kaneeli
  • ½ tl küpsetuspulbrit
  • ½ tl soodat
  • noaotsatäis soola
VALMISTAMINE
  1. Purusta datlid ühtlaseks pastaks, lisa kõik ülejäänud põhja koostisained ning purusta kuni moodustub ühtlane mass.
  2. Suru see vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ja külgedele ning küpseta 175 kraadi juures 10 min.
  3. Täidise jaoks püreesta köögikombainis kõik koostisained ühtlaseks kreemiks, kalla eelküpsetatud põhjale ning küpseta veel 50 minutit.
  4. Lase koogil maha jahtuda ning pane üleööks külmkappi tahenema.
  5. Serveeri näiteks koduse maasika-mustikamoosiga.
MÄRKUSED
*Kõrvitsapüree retsepti leiad SIIT
 
Teisi põnevaid artikleid toitumisest, trennist ja retseptidest saad lugeda Merilin Taimre blogist SIIT