10.11.2015, 13:48
Tee ise maitsev ja kõrge valgusisaldusega kõrvitsa-kodujuustukook
Lihtsalt valmiv valgurikas juustukook, mis ei sisalda gluteeni ega suhkrut! Igati toitev, naturaalne ja tervislik alternatiiv tavapärasele juustukoogile.
Kook on 100% gluteeni ja lisatud suhkru vaba - magustatud ainult köögi- ja puuviljadega. Ühe koogilõigu kohta vaid 170 kcal, 3 g rasva, 4 g suhkrut, kuid pea 10 g valku.
Kogus: 10 lõiku
KOOSTISAINED
- Põhi:
- 500 ml täisterakaerahelbeid
- 150 g leotatud datleid
- 1 tl naturaalset maapähklivõid
- 1 tl kaneeli
- ½ tl küpsetuspulbrit
- ½ tl soodat
- noaotsatäis soola
- kookosõli määrimiseks
Täidis:- 4 muna
- 250 g kodujuustu (rasvata)
- *375 ml kõrvitsapüreed
- 1 spl vanilliekstrakti
- 1 tl piparkoogimaitseainet
- 1 tl kaneeli
- ½ tl küpsetuspulbrit
- ½ tl soodat
- noaotsatäis soola
VALMISTAMINE
- Purusta datlid ühtlaseks pastaks, lisa kõik ülejäänud põhja koostisained ning purusta kuni moodustub ühtlane mass.
- Suru see vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ja külgedele ning küpseta 175 kraadi juures 10 min.
- Täidise jaoks püreesta köögikombainis kõik koostisained ühtlaseks kreemiks, kalla eelküpsetatud põhjale ning küpseta veel 50 minutit.
- Lase koogil maha jahtuda ning pane üleööks külmkappi tahenema.
- Serveeri näiteks koduse maasika-mustikamoosiga.