● Vaata endale peeglis otsa ja teata veendunud häälega, et sööd liiga palju magusat ja soovid sõltuvusest vabaneda. Võid selle ka kirja panna. Anna pereliikmetele oma otsusest teada, sest nende tugi on oluline. Ole endaga eksisammude korral leebe.
● Me sööme üle, aga oleme toitainenäljas. Sea endale eesmärk: kui midagi magusat söön, peab see ka kasulik olema.
● Pane tähele emotsioone, mis sunnivad su käe järgmise magusaampsu järele sirutama. Meid on lapsena lohutatud magusaga ja me jätkame seda mustrit. Mis tahes sõltuvuse algpõhjus peitub väljaelamata tunnetes.
● Palju olulisem sellest, mida sööd, on see, kuidas ja kellega sa seda teed. Stress mõjutab keha biokeemiat ja pidev mure iga suhu pistetud pala tervislikkuse pärast on lõppkokkuvõttes hullem kui kehvemast toiduvalikust saadav kahju.
● Luba endale häid tuttavaid maitsed, kuid asenda tasapisi koogiretseptides valge suhkur agaavisiirupiga.
● Kingi endale mahlapress ja pressi võrratu maitsega toormahla porgandist, õunast ja peterselli- või spinatikimbust. Roheliste lehtede ees kummarduvad maani kõik su keha miljonid rakud. Tänulikud on ka seedeelundid, sest lõpuks saabuvad sellised toitained, mis ei too endaga kaasa kojamehetöö kohustust. Värske mahl on oluline ära juua 20 minuti jooksul!
● Värske küps puuvili on tõhus magusaisu leevendaja. Hoolitse, et puuviljavaru oleks kodus alati olemas. Söö puuvilju enne teisi toite, sest tugevama prae peale süües hakkavad need käärima, põhjustades puhitust ja ebameeldivat tunnet. NB! Kuivatatud puuvilju tarbi mõõdukalt!
● Vali toidupoes vähima suhkrusisaldusega toiduained (leib, ketšup, jogurt jms).
● Proovi valmistada imelihtsat jäätist, mida võid süüa nii palju, kui jaksad. Koori ja tükelda paar küpset täpilist banaani ja aseta sügavkülma. Lase külmunud banaanidel veidi sulada ja purusta nuimikseriga ühtlaselt kohevaks koos hapukamate marjadega (maasikad, mustikad, sõstrad jm).