*Kui sügis on sama vihmane nagu ta on olnud praegu, siis roosid täiendavat kastmist ei vaja. Oktoobri teises pooles tuleks hakata roose aga tasapisi tagasi lõikama.

*Peale tugevamat külma, kui lehed on roosivõrsete küljest maha kukkunud, korja lehed kokku ja põleta ära. Nii tegutsedes väldid roosilehtedel olevate kahjurite ja haiguste levikut.

*Roos on teadupärast ainuke rohttaim, mis ei puitu, ehk ta kasvab koguaeg, aga talle peab ikkagi märku andma, et talv on tulekul. Roosi tuleks lõigata nii, et maapinnast jääb kuskil 30 sentimeetrit alles. Lõika roose alles siis, kui on saabunud püsivalt jahedad ilmad.

*Oktoobri lõpus või novembri alguses tuleks kallata taimele kolmveerand ämbrit liiva või mulda peale nii, et tekiks koonus ja tipust jääks välja paistma roosi ots. See on hea selleks, et kõik vesi, mis tuleb, läheks juurekaelast kõrvale. Nii talitades, ei tule hallitust, mädanikku, varrepõletikku ja iseensest on kevadel väga lihtne lükata liiv põõsa ümber laiali. Kõplad või rehitsed mulla sisse ja liiv jällegi natukene õhutab mulda. Mida õhulisem ta on, seda rohkem ta päikest endasse võtab ja seda rohkem päike maapinda soojendab, mis on roosidele väga oluline.