Miks lõhnab üks parfüüm erinevate inimeste peal erinevalt?

Siin mängib rolli mitu nüanssi. Kõik sõltub naise kehakeemiast, toitumisharjumusest, vanusest jms.. Lõhn koosneb mitmetest essentsõlidest, mis reageerivad erinevalt nahas leiduvatele õlidele, seepärast ongi parfüümi lõhn igal nahal individuaalne. Mõnikord juhtub nii, et näib nagu pihustaksite lõhna, kuid mida ei tunne, on aroom. Lõhnataju aga muutub ja hajub - kui oled oma lemmikparfüümiga väga ära harjunud siis ei pruugigi sa ise enam selle lõhna tunda, samas kui teised seda tunnevad. Sellisel juhul võib tekkida oht parfüümi üle pihustada. Proovi liigse parfüümipihustamise asemel kasutada oma lemmiklõhnaga kehakreemi või kasuta vahelduse mõttes ka mõnd teist lõhna. Et sinu lemmikparfüüm kauem peal püsiks on võimalus lõhna kanda nn. "kihtidena" - kasuta erinevaid tooteid samast parfüümisarjast. Nii jääb lõhn sügav ja mitmekihiline. Päevasel ajal võid kasutada kehaemulsiooni, parfüümkreemi või deodoranti, õhtul parfüümi, kuid kõik sõltub ka sinu eelistustest.

Kuhu parfüümi pihustada?

Parfüümi kanna kohtadele, kus tunned pulssi, kuid ära hõõru seda naha sisse. Kanna parfüüm randme ja küünarnuki sisekülgedele, kõrvade taha, meelekohtadele, põlveõnnaldesse, kuklale ja dekolteepiirkonda. Samuti võid parfüümi õhku pihustada ning siis lõhnapilve sisse astuda. Tualettvee puhul kanna aroomi kogu kehale ja juustele. Iga kord kui pead liigutad, vabaneb juustest lõhn ja loob sinu ümber võrgutava aroomisfääri. Et lõhn kauem säiliks hoia kõiki lõhnatooteid kuivas ja jahedas kohas. Kork peaks olema alati tihedalt suletud nii kreemidel kui parfüümpudelitel. Ja veel - parfüüm, mida kaua pole kasutatud, võib rõivastele jätta ebameeldiva pleki, eriti kui kannad heledaid rõivaid. Ära jäta lõhna niisama seisma.

Nippe, kus parfüümi veel kasutada

Kui sul on hooajal oma lemmiklõhn, siis miks mitte lisada paar tilka vanni või vette, kus pesed aluspesu. Miks mitte sama taktikat kasutada ka voodipesu puhul. Kui jagad voodit partneriga, siis uuri enne, mida tema sellest arvab.

Mis vahe on parfüümil ja tualettveel?

Lõhnad saab jaotada laias laastus kolmeks. Jaotus toimub parfüümide kontsentratsiooni, lõhnanootide ja lõhnakategooriate järgi. Mida rohkem sisaldab parfüüm õlisid, seda tugevam, kauapüsivam ja kallim see on.Kõige tugevam on parfüümvesi, millest 40% sisaldab aroomikontsentratsiooni. Harilik parfüümvesi sisaldab kuni 20% toodet ja tualett- ning kölni vesi vastavalt 3 - 10%. 3%-lise sisaldusega tooted on kõik ülejäänud - kehakreemid, emulsioonid, deodorandid, rullikud, dushigeelid jne. Parfüümvee kanguse aste on märgitud pudelile.

Lõhnanoodid

Tihti kirjeldatakse parfüüme kujundlikult läbi kolme kategooria - tipu, südame ja põhjanoodi, mis moodustavad harmoonilise lõhnakaardi. Lõhnanoodid põimuvad aegamööda lahti, alustades tipunootidest, mis moodustavad lõhna esimese mulje. Tipunootidele järgnevad südamenoodid, mis toovad esile parfüümi sügavuse, millesse sulanduvad lõhnamängu lõpetavad põhjanoodid. Alati, kui lõhna valid, ära otsusta vaid tipunootide järgi, vaid lase parfüümil natuke seista.