Kogus: Kaheksale

KOOSTISAINED
  • 1 kg kooritud, seemnetest eemaldatud kõrvitsat
  • 800 g kooritud porgandit
  • ¼ tassi oliiviõli
  • 2 purustatud küüslauguküünt
  • 1 hakitud punane sibul
  • 1 spl röstitud sinepiseemneid
  • 2 tl jahvatatud koriandriseemneid
  • 1 tl jahvatatud röstitud vürtsköömneid
  • 1 tl jahvatatud kurkumit
  • ½ tl jahvatatud röstitud kardemoni
  • ¼ tl jahvatatud cayenne pipart
  • 4 tassi vett
  • ½ tassi kookoskoort
  • Serveerimiseks:
  • kookosjogurtit
  • röstitud seemnesegu
  • viilutatud punast tšillipipart
  • meresoola
  • pipart
VALMISTAMINE
  1. Eelkuumuta ahi 220 kraadi juurde.
  2. Lõika kõrvits ja porgand kuubikuteks ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vala üle vähese oliiviõliga ning raputa peale soola ja pipart.
  3. Küpseta ahjus, kuni köögiviljad on kuldsed ja pehmed.
  4. Vürtside röstimiseks, kuumuta pann ning rösti seemneid kuival pannil, kuni pruunistunud ning tunda on tugevat vürtsi lõhna. Koriandriseemneid röstides hakkavad need praksuma.
  5. Kuumuta pannil õli ning pruunista madalal tulel küüslauk ja sibul.
  6. Lisa hulka kõik vürtsid ning lase umbes 5 minutit maitsel süveneda.
  7. Seejärel lisa hulka vesi ning ahjus valminud köögiviljad
  8. Kata pott kaanega ning keeda õrnalt umbes 25 minutit.
  9. Eemalda tulelt ja püreesta blenderis osade kaupa ühtlaseks.
  10. Aseta suurema nõu/poti/konteineri kohale väga tihe sõel ning vala blenderdatud püreed sealt läbi. Sega lusikaga sõelapealset, et suruda võimalikult palju läbi. Pinnale peaks jääma vaid veidi paksemat jääki. Viska see prügikasti enne, kui valad peale ülejäänud supi.
  11. Korda, kuni kogu supp on sõelutud.
  12. Sega hulka kookoskoor.
  13. Serveeri kookosjogurti või kookoskoorega ja röstitud lemmikseemneseguga, lisades vähe värvi ja vürtsi punase tšilliga!

Teisi põnevaid artikleid toitumisest, trennist ja retseptidest saad lugeda Merilin Taimre blogist SIIT