Teepõõsas on üks Hiina ravimtaimeteaduse 50 baastaimest ning iseäranis rohelise tee tervisele kasulikke omadusi teavad hiinlased juba 5000 aastat. Joomise kõrval raviti rohelise tee ekstraktiga ka väiksemaid nahahädasid: pindmisi haavu, turseid, putukahammustusi.
Tänapäevases kosmeetikas kasutatakse rohelist teed umbes 15 aastat, valge tee ekstrakti umbes 5–6 aastat (tootepakendil tähistatud nimetusega thea sinensis leaf extract). Rohelise ja valge tee populaarsuse taga on neis sisalduvad bioflavonoidid, mis toimivad antioksüdantidena, kaitstes naharakke enneaegse vananemise eest. Samuti parandavad bioflavonoidid naha hapnikuga varustatust ja elustavad pindmist vereringet.
Rohelise tee valmistamiseks lase veel keema tõusta – vee temperatuur teejoogi valmistamisel peab olema umbes 80 kraadi. Võta ühe tassitäie tee kohta üks teelusikatäis teepuru (2–2,5 g) ja lase tõmmata vaid 3–4 minutit.

Lihtsaim näo toniseerija
Leota 100 g rohelise tee puru pooles liitris gaasideta mineraalvees toatemperatuuril vähemalt üks tund. Kurna ja vala puhtasse, soovitavalt pulverisaatoriga pudelisse ning säilita külmikus. Kasuta vedelikku näonaha värskendamiseks või leota selles vatipadjakesi ning aseta need väsinud pinges silmadele.

Juuksevesi
Valmista enne juuste pesu tass kanget rohelist teed, jahuta toatemperatuurini. Kasta tõmmisesse vatitups, hõõru tee-ekstrakti niisketele juuksejuurtele. Mässi ümber juuste käterätik ja jäta tõmmis pähe 1–1,5 tunniks. Seejärel kalla järele jäänud tee loputusvette ja loputa sellega juukseid. Rohelise tee tõmmisega juuste loputamine pärast pesemist mõjub hästi kuivadele ja nõrkadele juustele.

Rahustav vann päikesest põlenud nahale
2,5 liitrit vett
2 tl rohelise tee lehti
2 tl kuivatatud kummelit
2 tl kuivatatud saialille
Aja vesi keema, vala ravimtaimed ja teepuru kastrulisse. Kuumuta, võta siis tulelt ja lase tõmmata, kuni segu on jahtunud. Kurna ja vala leigesse vannivette.Vannita end 20 minutit, kuni põletav tunne nahas järele annab.

Jahutav näovesi
60 ml kanget rohelist teed
60 ml aaloemahla
0,25 tl eeterlikku lavendliõli
Sega koostisained ja vala pihustiga pudelisse. Loksuta, pihusta nahale. Säilita pudelit külmikus ja tarvita ära 14 päeva jooksul.

Värskendav näomask rohelise teega
3 spl hapukoort
2 tl rohelise tee puru
Sega koostisained, tupsuta saadud pasta näole, vältides õrna silmaümbrust, ning hoia peal kuni 20 minutit. Uha sooja veega maha. Seejärel kasuta niisutavat kreemi.

Kohv
Ehkki joogina tunnevad eurooplased kohvi juba 16. sajandist, hakati kohvi kosmeetikatööstuses kasutama alles 1980. aastatel, mil tähelepanu keskmesse tõusis kohvis sisalduv kofeiin. Kreemide koostises kiirendab kofeiin vedelike ainevahetust, alandab turseid ja kiirendab mürkainete väljutamist. Tänapäeval lisab pea iga tootja kofeiini näiteks tselluliidivastasesse kreemi. Ka näokreemides on hakatud kofeiini enam kasutama just seetõttu, et see stimuleerib mikrovereringet, parandades nii rakkude hapniku- kui ka toitainete saamist, muudab naha siledamaks ja pringimaks. Kreemitopsikult võid kofeiinilisandi leida nimetuse caffeine all.

Lihtne kehakoorija
Kalli tselluliidikreemi asemel võid "apelsinikoorenaha" raviks edukalt tarvitada kohvipaksu. Hõõru 1–2 korda nädalas umbes pool tassi sooja kohvipaksu probleemsetele kohtadele (kuumus aitab kofeiini vabastada). Masseeri kohvipuru ringjate liigutustega märjale kehale. Oluline on teada, et raseerida tuleks alati pärast koorimist ja pesemist, mitte enne.
Ära hõõru, piisab kergest survest, sest kohvipuru on piisavalt teraline. Jäta kohvipaks nahale ja mässi reite ja tuharate ümber tihe kiht toidukilet. Hoia kilet 10–15 minutit. Kuna kofeiin on diureetikum, aitab see kahandada naharakke ja annab pingul väljanägemise. Efekt võib püsida kuni 24 tundi.
Hea mitmetoimelise kehakoorija saad, kui lisad kohvipaksule veidike õli või mett.

Koorimissegud
Koorimiseks sobib hästi ka segu võrdsetes kogustes kohvipaksust, meresoolast, oliiviõlist ja meest. Sega ained ja masseeri kergete liigutustega kehale, kuni ilmub roosakas õhetus. Loputa sooja veega.
Ka kohvipurust, suhkrust ja meest saab toimiva kehakoorija. Kui ühtegi komponenti pole käepärast, võid kohvipaksule lisada näiteks dušigeeli. Eriti pehmetoimelise kehakoorija saad, kui lisad kohvipaksule veidi seesamiseemneõli, siis jääb nahk kordades pehmem.
Kohvipaksu ja mee segust valmistatud maskiga on kasulik hõõruda ka krobelisi kandu ja küünarnukke.
Pärast koorimist pese hoolikalt, sest kohv võib veidi määrida. Ummistuse vältimiseks lase pärast kohvipaksuga koorimist vanni või duši äravoolutorru kannutäis hästi tulist vett.

Piimakohvivann
1 tass kanget musta kohvi
1 tass rammusat piima
Tühjenda mõlemad tassitäied vannivette, mille temperatuur on 37–39 °C. Vannita end vähemalt 15 minutit. Vann toniseerib, reguleerib vererõhku, värskendab nahka ja parandab jumet.

Kakao
Kakao-oad on rikkad sellistest bioaktiivsetest ainetest nagu vitamiinid B1, B2, PP ja provitamiin A. Niisamuti sisaldavad kakao-oad rohkelt mikroelemente ja bioflavonoide, mis kaitsevad keha vabade radikaalide eest. Kakaoubadel on võrreldes paljude teiste tervisele kasulike taimedega kõrgeim antioksüdaalne potentsiaal ning kakaojahust valmistatud kakaovõi on üks pikima ajalooga kosmeetikatoodete komponente kogu maailmas. Linoolhpet sisladav kakaovõi pehmendab ja toidab nahka. Seetõttu muutuvadki kõikvõimalikud kosmeetikatooted, mille koostises on kas kakaomass, -jahu või kakaovõi, üha populaarsemaks.

Kodune pruunistaja
1 tl puhast kakaopulbrit (nt Meie Mark)
1 tl kohvipaksu
1 tl pruuni suhkrut
Lahusta suhkur vähese leige veega ning sega teiste ainetega kergeks seguks. Kanna näole, kaelale ja dekolteele, lase kuivada.

Kooriv ja toitev kakaomask
1/3 tassi kakaopulbrit
¼ tassi vedelat mett
2 spl hapukoort või nõrutatud maitsestamata jogurtit
3 tl mikseris peeneks jahvatatud kaerahelbeid
Sega koostisained pastataoliseks massiks. Masseeri kergete ringjate liigutustega näole, hoia nahal 20 minutit, loputa nägu toasooja veega.