Tee ise troopiline chia puding!
Seekordne retsept on midagi mõnusat! Eestlased on alati olnud ühed pudingilimpsijad. Kahjuks on meie poelettidel säravad topsid täis laktoosi ning suhkrut ja hirmuga hoian neist eemale. Austraalias olles avastasin ma enda jaoks midagi täiesti uut – chia pudingu! Chia seemned on viimaste aastatega tohutult populaarseks superfoodiks saanud.
Kui koostisaineid kokku segate, siis ärge ehmuge, et puding tundub vedel ehk kõike muud kui puding. Seemned tekitavad želeetaolise geeli paari tunni möödudes, mis teebki selle segu üheks heaks pudinguks!
Chia seemnetest tehtud puding on suhkruvaba, laktoosivaba, gluteenivaba, supertervislik, sisaldab omega-3 rasvhappeid, valke, kiudaineid, antioksüdante ning on megamaitsev!
Kogus: Kahele
KOOSTISAINED
Puding:
½ küpset banaani
½ mangot
1 tass kookospiima
4 spl chia seemneid
1 tl vanilliekstrakti
⅓ tl kaneeli
Kaunistamiseks:
1 kiivi
½ mangot
½ tassi külmutatud maasikaid
vett
VALMISTAMINE
* Pudingu jaoks püreesta kokku kõik peale chia seemnete.
* Kalla see suletavasse nõusse ning sega sisse chia seemned nii, et need ei klimbistuks.
* Aseta külma mõneks tunniks kuni üleöö (soovitatav).
* Külmkapist välja võttes, peaksid chia seemned olema tekitanud enda ümber geeli ning sel moel olema moodustanud pudingu.
* Viiluta kiivi ning aseta serveerimisnõu/-klaasi põhja.
* Purusta maasikad käsiblenderiga. Lisa veidi vett, et kaste tuleks vedelam. Mina kasutasin eelmisest retseptist järele jäänud datlileovett, mis tegi maasikakastme eriti magusaks!
* Nüüd täida klaas kordamööda maasikakastme ja chia pudinguga, et tekiks ilus muster.
* Kõige peale tükelda ülejäänud mango ning serveeri kohe!
Teisi põnevaid artikleid toitumisest, trennist ja retseptidest saad lugeda Merilin Taimre blogist SIIT