Selle kuu retsept: Aprikoosimarmelaad pisukese rosmariiniga
Suve kauneid värve saab ka purki talletada, nii endale rõõmuks kui ka sõpradele kinkimiseks! Siit leiab midagi igale maitsele.
400 ml
Aprikoosimarmelaadi keedan suvel värsketest küpsetest viljadest ja talvel kuivatatud viljadest koos sidrunimahlaga (kuivatatuid võtan koguseliselt poole vähem). Mõlemad saavad head! Sobib erinevate juustudega, nii tugevamaitseliste kõvade juustude kui ka sini- ja valgehallitusjuustudega. Rosmariin lisab marmelaadile põneva maitse. Tee purgike ka kinkimiseks!
500 g küpseid aprikoose
3 sl hakitud rosmariinilehti
250 g moosisuhkrut
1 sidruni mahl
Pese aprikoosid, lõika neljaks ja eemalda kivid. Tõsta potti, samuti rosmariinilehed ja vesi. Kuumuta keemiseni, lisa hulka moosisuhkur ja kuumuta pidevalt segades nõrgal kuumusel 10–15 minutit või kuni aprikoosid keevad pehmeks. Eemalda vaht ja lisa sidrunist pressitud mahl, kuumuta korra veel läbi ja lase marmelaadil 15 minutit jahtuda. Tõsta eelkuumutatud purkidesse, kaaneta.