Tegemist on pehmete, kohevate, mahlakate ja mõnusate proteiinipannkookidega! Proteiinirikkad on nad just tänu kodujuustule. Kes soovib aga valmistada laktoosivabu pannkooke, siis asendage see näiteks kookosjogurtiga. Nende kaunikeste võlu seisneb selles, et need ei sisalda mitte mingit jahu ega suhkrut! Kes soovib, võib isegi mustikakastmesse selle tiba vahtrasiirupit lisamata jätta. Pannkooke valmistades, ärge olge mustikatega kitsid. Mida rohkem, seda uhkem! Ja võite kasutada nii värskeid kui ka külmutatuid marju. Mustikad on meie tervisele väga kasulikud.

Kogus: 12 pannkooki
KOOSTISAINED
Pannkoogid:
  • 2 muna
  • 1 banaan
  • ½ tassi kaerahelbeid
  • ½ tassi kodujuustu*
  • ¼ tassi mustikaid**
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • noaotsatäis meresoola
  • kookosõli praadimiseks

  • Mustikakaste:
  • ½ tassi mustikaid**
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 1 tl vahtrasiirupit
  • veidi vett
VALMISTAMINE
  1. Purusta köögikombainis kaerahelbed jahuks.
  2. Lisa kõik ülejäänud koostisained peale mustikate ja töötle ühtlaseks.
  3. Viimasena sega sisse mustikad.
  4. Kuumuta pann, lase kõige väiksem tiba kookosõli kuumaks (ausõna pole rohkem vaja) ning prae pannkooke nagu pannkooke ikka.***
  5. Samal ajal hakka valmistama mustikakastet.
  6. Selleks võta väike pott ning vala sisse täpselt nii vähe vett, et põhi oleks peaaegu kaetud.
  7. Kalla sisse mustikad ning keskmisest veidi kõrgemal kuumusel aja mulisema.
  8. Sega spaatliga vahetevahel, kuni kaste pakseneb ning mustikad lagunevad koost.
  9. Sega sisse vanilliekstrakt ja vahtrasiirup ning eemalda kuumuselt.
  10. Vala serveerimisnõusse ning naudi soojade pannkookidega!
  11. Ja nii teemegi ideaalse alguse ühele mõnusale pühapäevale!
MÄRKUSED
*Kes soovib valmistada laktoosivabu pannkooke, siis asendada kodujuust näiteks kookosjogurtiga.
**Võib kasutada nii värskeid kui ka külmutatud mustikaid. Eelnevalt sulatamist ei vaja.
***Mina eelistasin teha minipannkoogid. Tulevad kohevamad, armsamad ning muidugi rohkem!

Teisi põnevaid artikleid toitumisest, trennist ja retseptidest saad lugeda Merilin Taimre blogist SIIT