Mu kosmeetik keeldub ent kohtumist ära jätma, sest „end poputada tasub igal ajal!" Hilinemisega kohale jõudes – valesti valitud troll sõitis sihtkohast aina kaugemale! – on mu silmad palavusest paistes ja higi ojadena voolamas. Ene võtab mind armsasti vastu, laskmata end põrmugi häirida mu kleepuvast tervituskallistusest. Kui ta mind näohoolduseks üleni soojade tekkidega katab, toob see emalik liigutus viimaks rahu hinge.

Aasta hiljem olen samas tagasi. Kaarli kiriku ja Toompea vahetus läheduses avab uksed prantsuse juuste- ja nahahooldusbrändi La Biosthétique Eesti esimene esindussalong Le Salon Tallinn.

Kui biokeemik Marcel Contier üle 50 aasta tagasi La Biosthétique'i lõi, võttis mehe esialgne filosoofia arvesse nii elu (bios) kui ilu (aesthetic). Ennekõike aga teadis see filantroop ja humanist, kuidas asjad on omavahel ühendatud: oma juuksurisalongis ei mõelnud ta vaid soengustiilile, vaid ka peanahale. Ja kui Contier juba mõtles peanahale, oli üsna loomulik, et järgmisena mõtles mees, kuidas tagada täiuslik näonahk ning sealt edasi isiklik hooldus ja kosmeetika igale naisele-mehele.

„Seega, kui tuled Le Salon'i juuksuri juurde, ei pea sa pärast soengu saamist nina enam kuskil nurga taga kempsus puuderdama, vaid enne salongist lahkumist tehakse sulle ka kerge meik," selgitab La Biosthétique'i kosmeetik-koolitaja Ene Männe. Ning lisab silma pilgutades: „Nii nagu me aasta eest sinul lisaks näohooldusele ka ripsmed püsivärviga kauniks tegime!"

Tegu on kogupere iluoaasiga, kus kliendi rahulolu ja lõõgastus on eesmärk omaette. Tervituseks pakutakse maitsvat teed, mis loodi spetsiaalselt antud tootemargi jaoks, personaalset nõustamist, peanaha ja käte massaaži ning aroomiteraapilisi sooje rätikuid – kõik need väikesed nüansid muudavad külastuse mõnusalt poputavaks kogemuseks. La Biosthétique ilunõustajate kogemused, salongi professionaalsed teenindusstandardid ja hästi sobivad tooted kokku moodustavad Täieliku Ilu Kultuuri, mis iseloomustab antud kaubamärki ja muudab selle eriliseks.