Üleliigne kehakaal on kaalu tõstvate toitumisharjumuste või valel eesmärgil söömise tulemus. Toitumisharjumused, mis kehakaalu tõstavad on näiteks ebakorrapärane söömine, pidev näksimine, liiga suured toidukogused ja energiarikkad valikud. Valel eesmärgil söömine tähendab aga seda, et süüakse ka siis kui kõht on täis – meele rahustamiseks (seda on nimetatud stressisöömiseks) ja enese premeerimiseks. Figuurisõbrad aitavad leida toimivaid viise ennastkahjustavate harjumuste muutmiseks, andes nii toitumisalast teavet kui ka psühholoogilist tuge. Oluline pole ainult see, mida ja millal süüa, aga ka see miks me sööme ja millal söömise lõpetame! 

3 harjumust, mis aitavad vähem süüa ja kaalu alandada: 

1. Kujunda harjumus süüa kindlasti hommikusööki ning lisaks lõuna- ja õhtusöögile pärastlõunane vahepala kella 16 paiku – nii on kergem ära hoida õhtune ülesöömine ja võtad kaalust alla!

2. Jälgi oma söömiskiirust – söö aeglaselt – iga põhisöögikord peaks kestma umbes 20 minutit või kauem. Aeglaselt süües tunned paremini täiskõhutunnet ja sööd koguseliselt vähem.

3. Vee joomine toidukordade vahel on hea harjumus - aitab vähendada asjatut näksimist.