"Kuna ees seisavad jaanipühad ning paljude jaoks algab juba täna puhkusehooaeg, siis ilmselt mõtlevad kõik sellele, mida pidustuste ajal lauale ja grillile panna. Soovitan aga mõelda mõned tunnid kaugemale ja valmistuda ka selleks, et hommikul võib organism vajada raskesti seeditava toiduga toimetulekuks mõningast tuge," sõnas Kalbin.

Kehva enesetunde taga on sageli vedelikupuudus, mistõttu on esmatähtis see, et me ei unustaks hommikuti ohtralt juua. Keefir on Kalbini sõnul ideaalne jook, sest see toimib janukustutajana ning täidab pisut kõhtu, mis raskematel juhtudel ei ole hommikul valmis toitu vastu võtma, eriti kui tegu on eelmise õhtu jääkidega.
"Paljud naudivad keefiri naturaalsel kujul, aga miks mitte blenderdada keefiri sisse puuvilju või marju, et turgutada keha värskendava keefiri-smuutiga.

Tema sõnul tasub eelistada keefire, mis sisaldavad kasulikke probiootilisi baktereid. "Näiteks LGG piimhappebakter aitab taastada seedetraktis normaalset bakterikeskkonda ning toetab seega peojärgsel hommikul organismi puhastumist," kinnitas Kalbin.
Krista Kalbin soovitab varuda pühadehooajal hommikusöögiks külmkappi toitu, mida on kerge seedida ja mis on tänu oma värskusele ka raskema enesetunde korral isuäratav. "Piimatoodete seas on selliseid värskeid turgutajaid lisaks keefirile üsna mitmeid – näiteks värskete köögiviljadega valmistatud kodujuustusalat ning marjadega jogurt on kindlasti ideaalsed äratajad peojärgsel hommikul," sõnas Valio esindaja.