KOOSTISAINED
  • 6 litši (konserveeritud või värsket)
  • ½ tassi täisterakaerahelbeid
  • ½ tassi piima
  • ¼ tassi litšisiirupit või veel piima
  • ¼ tl mandliekstrakti
  • noaotsatäis meresoola
  • kakaonibse
  • kaneeli
VALMISTAMINE
  1. Sega väikeses potis kokku piim, litšisiirup, mandliekstrakt ning sool.
  2. Kalla sisse kaerahelbed ning jäta paariks tunniks külmkappi likku.
  3. Lase madalal tulel keema ning keeda kuni puder on täiesti pehme.
  4. Aseta potti litšid ning kasutades käsiblenderit purusta need.
  5. Võid ka pudru ära blenderdada, et tulemus oleks eriti kreemjas.
  6. Kuumuta veel minutike ning serveerides raputa üle kaneeli ja kakaonibsidega!
MÄRKUSED
Kasutades konserveeritud litše võid retsepti lisada ka nende siirupivee. Tänu sellele tuleb puder väga kreemjas ja mõnusalt magus. Kes kasutab värskeid litšisid, võib lisada litšisiirupi asemel veel piima.
 
Teisi põnevaid artikleid toitumisest, trennist ja retseptidest saad lugeda Merilin Taimre blogist SIIT