Sääred siledaks
Hoolitsetud väljanägemiseks on moodsad naised harjunud jalad, bikiinipiirkonna ja kaenlaalused karvadest lagedaks ajama. Olgugi vaharibadega mässamine koduses vannitoas kõige aeglasem ja valulisem karvaärastusmeetod, premeeritakse kannatajaid paarinädalase siledusega. Sametise pehmuse saavutad vahatamisjärgsete toodetega, mis tuleb nahale kanda kohe pärast karvade eemaldamist. Kerged geelid, losjoonid ja õlid jahutavad ja leevendavad. Pärast depileerimist ei maksa ööpäeva jagu kasutada deodorante ega muid tugevalt lõhnastatud tooteid. Sama kaua väldi päikesevõttu, saunatamist, keha koorimist ja kuuma vanni!
Kuna surnud naharakkude järjekindel eemaldamine tagab ühtlase ja pikaaegse jume, tuleks keha kord nädalas hoolikalt koorida või kuivharjata. Viimane on koorimisest isegi tõhusam, kuna aitab jääkaineid väljutada. Viimistle protseduur hooldava kreemiga, mis taastab naha niiskustasakaalu ja pehmendab.

Kaitse ja kreemita
Meie oma organism suudab päikesekaitset pakkuda vaid teatud piirini – enamasti 10–20 minutit, olenevalt nahatüübist. Päikesekaitsevahendi tõhususest annab tunnistust päikesekaitsefaktor SPF, mis näitab, kui kaua võib päikese käes viibida põletust kartmata. Päikese käes viibides tuleks end mitu korda kreemitada, et kaitse püsiks. Heledanahalised, kes päikesepõletusele altid, peaksid kindlasti valima tugevama kaitsega tooted. Ja ära unusta kreemitamast õlgu, turja ja dekolteed!
Päikesekaitsekreemi kasutamist tasub jätkata ka jumekana, kuna see takistab nii päikese käes ärakõrbemist kui ka naha vananemist. Osa päevitusõlisid ei sisalda küll päikesekaitsefaktorit, kuid kaitsevad nahka päikesekiirguse tekitatud kahju eest.
Keha õrnem ja haavatavam nahk asub huultel. Kuna musisuul pole higi- ega rasunäärmeid, muutuvad huuled kiiresti kuivaks, seega tasub rannas neid kaitsta päikesekaitsefaktoriga hügieenilise huulepulgaga.
Kõige laastavamalt mõjub päike juustele. Need võivad muutuda rabedaks ja kergesti murduvaks, sest päike vähendab juustes olulise proteiini keratiini sisaldust, mis annab kiharatele tugevuse ja vitaalsuse. Juustele on oluline, et toode kaitseks nii UVA- kui ka UVB-kiirguse eest.
Pärast rannast tulekut ei tohiks liivast lakka tugevalt harjata, vaid pigem mageda veega korralikult loputada. Parim juuksekaitse ja vari suvekuumuse eest on mõistagi peakate.

Turguta jumet
Isegi nahka korralikult kaitstes võib ihu pärast päikesevõttu olla üle kuumenenud, õhetav ja kuivavõitu. Niisutamine suurendab naha kaitsevõimet ja aitab vähendada päikesekiirguse kahjulikku mõju. Toitev päevitusjärgne kreem pikendab päevituse püsimist. Luksusliku sädelusega õlid, huulepalsamid ja päikesepuudrid rõhutavad jumet, jättes selle kaunilt pronksjaks.

Artikkel ilmus esmakordselt ajakirjas Eesti Naine 2013. aasta juunis.