Film on sobiv just neile, kes armastavad eluloofilme (kuigi tegu on siiski peamiselt stsenaristide fantaasiaga) ja romantilisi komöödiaid (üks häbelik suudlus filmis ju on, ning kujutlusvõimele tiibu ei anta). Nimelt on nood printsessid 19aastane Elizabeth, keda pere kutsus Lilibetiks (Sarah Gadon) ja tema 14aastane õde Margaret Windsor (Bel Powley).
Filmi tegevus toimub täpselt 70 aastat tagasi, 1945. aasta 8. mai õhtul (VE Day), mil London tähistas teise maailmasõja ametlikku lõppu Euroopas. Nii nagu annotatsioonis lubatud, said printsessid pika lunimise peale oma kuninglikelt vanematelt (Rupert Everett ja Emily Watson) linnaloa, et veeta üksainuski õhtu inkognito rahva seas. „Hirmsast mausoleumist" ehk Buckinghami paleest pääsedes saab alguse sekelduste, eksituste jada, mil tantsitakse Ritzis, juuakse šampanjat, tühjendatakse õllekannusid, sõidetakse bussiga, satutakse pubisse, kasarmusse ja pordumajjagi.

Muidugi on kontrast rahva ja kuningliku perekonna vahel terav, ent film rõhutab rahva armastust oma kuningapere vastu, kes sõja ajal riigist ei lahkunud. Kerge ja südamlik meelelahutus.