Kohal viibis ka legendaarne laulusõnade looja Vally Ojavere, kelle sulest on ilmunud 600 lauluteksti, mis paljude eestlaste hinge puudutanud. "Vally tegi täpselt sellised sõnad, mis sinu hingelaadi ja hääle olemusega parasjagu sobis," meenutavad Laine lauljad.

Merle lavatee algas 1975. aastal ansambli Laine ridades. Järgnesid Viru Trio, vähenenud koosseisuga Laine, mille taaskäivitamises on "põhisüü" Merlel. Viimasel ajal on lisandunud anasmbel Soov koos Toivo Asmeri ja Peeter Kaljustega. Merle on soolosolistina üles astunud Olümpia ja Viru varieteedes ja mitmetes kontsertkavades.
Seda kõike on ta teinud kahe tütre ema ja nüüdseks ka vanaemana, abikaasa ja loomingupartneri Riho Lilje kaasaelamisel.

Albumil kõlab 15 laulu erinevates muusikastiilides pop, džäss, rock ja šlaager, aga ka paar laulu vene ja prantsuse keeles. Lood on produtseerinud Peeter Kaljuste, töötlus Glen Pilvrelt.

"Mul on olnud õnnelik ja loominguline elu," ütles Sushimoni fassaaditrepil lauludega üles astunud elurõõmust pulbitsev Merle. "Rõõmustan, et julgesin lõpuks oma CD-ga välja tulla. Kirjust lauluvalikust on inspireeritud ka selle pealkiri – Ah las olla..."