* Kõrvits on üks madalaima kalorisisaldusega köögivilju. 100 grammi viljaliha kohta vaid 26 kalorit!
* Kõrvits ei sisalda kolesterooli ega küllastunud rasvhappeid.
* Kõrvitsas on palju kiudaineid, mis mõjuvad soodsalt meie seedesüsteemile ning aitavad hoida kaalu kontrolli all.
* Kõrvitsas on palju antioksüdante. Kõrvitsas on rohkelt A-vitamiini, mida keha vajab tervisliku naha ning limaskestade säilitamiseks. Kõrvitsas leiduvad karoteenid kaitsevad rakke vabade radikaalide kahjustuste eest ning parandavad rakkudevahelist kommunikatsiooni.
* Kõrvitsaseemned sisaldavad rohkesti fütosteroole. Fütosteroolid alandavad vere kolesteroolitaset, vähendades kolesterooli imendumist ja suurendades selle eraldamist organismist. Neil on südame-veresoonkonnahaigusi ennetav toime ning võivad takistada käärsoole-, rinna- ja eesnäärmevähi teket.
* Kõrvits on looduslik L-trüptofaani ehk loodusliku antidepressandi allikas. See on aminohape, mis võib aidata leevendada ärevushooge, unetust ja vähendada depressiooni.
* Kõrvits on suurepärane meie naha tervisele! See on karoteenide, asendamatute rasvhapete ja vitamiinide A, C ja E allikas. Beeta-karoteen on suurepärane vahend vananemise vastu, neutraliseerides vabu radikaale ja võideldes kortsude tekke vastu. *Asendamatud rasvhapped pakuvad kaitset kõrge vererõhu vastu ja parandavad naha elastust. Vitamiinid A, C ja E aitavad puhastada ja niisutada nahka.

Teisi põnevaid artikleid toitumisest, trennist ja retseptidest saad lugeda Merilin Taimre blogist SIIT