Moehuvilise jaoks puhub tõeline briis, küll mahedalt kevadine, kuid näppu püsti tõstes asume tõelises moe- tõmbetuules. Eestlase maitsele rõhuvad tegijad igast ilmakaarest, nii toretsev Lõuna-Euroopa kui karge Põhjala. Keda valida, kui meie maitsemeelt kujundanud moemeedia on üsna õhukese ajalooga ja ka rahakoti paksus kipub pigem õhuke olema?

Eesti Naise moetoimetus valis parimaid palu H&M Concious Exlusive ja Max Mara kollektsioonist, nautis Tiina Talumehe tõelist publikumagneti-moeetendust ja võrdles S´NOB-i kliendiõhtul taanlaste märki üldises trendimaastikus.
Juba seitse aastat Eesti turul figureerinud Taani bränd S´NOB ekspordib meile taanlaste individuaalset stiili, mida saadab funktsionaalne disain ja kvaliteetsed kangad. 1970ndatest alguse saanud skandinaavlaste radikaalne esteetika on tänini äratuntav, nende kergestikantav ja mugav emantsipeerunud naiselikkus peaks meie temperamediga hästi sobima. Lisaks on taanalsed kõige õnnelikum rahvas maailmas. Ehk saame killukese õnne endalegi neid riideid selga pannes!
MaxMara pakub itaaliapärast elegantsi. Tootekataloogi stiilset jet-set´ilikku luksushipi-imagot pole küll siinse kaupluse stilistikas märgata, küllap arvestades siinse sihtgrupi traditsioonilisemat hoiakut, aga mudelite kõrgetasemelist töötlust ja kangaste ehedust ei saa alahinnata.

H&M üllatab ekslusiivse Concious kollektsiooniga, mis neljapäeval müügile ilmus. Jaapani ja Aafrika etnoelemente pieteeditundeliselt markeeriva kollektsiooni kangad on toodetud jätkusuutlikkuse põhimõttel. Meie kindlaks favoriidiks sai hallikirju maani täisratasklošš seelik, mis on õmmeldud linase ja siidi segu kangast.
Tiina Talumees tõi lavale must-valge-punase ülinaiseliku kollektsiooni, millest ei puudunud hetke moelemmikud – täpid, lilled, sametlipsukesed, azuurne ja läbipaistev pits. Daamilike valgete kraede ja mansettidega siidkleitide stiil haakus suurejoonelise esitlupaiga arhitektuuriga, 1930ndatel ehitatud Energia Avastuskeskusega. 8-kuuse pisipoja ema ja Eesti esidisaineri loomeenergiast ja teda toetavast tugevast tagalast saab lugeda Eesti Naise mainumbris, mis äsja trükivalmis sai.