Olen tänulik, et Eesti Naise ilutoimetajana on paar korda aastas võimalus osaleda Dr. Hauschka uute kosmeetikumide esitlusel. Need kohtumised on alati enamat, kui lihtsalt tootepresentatsioonid. Hoolega valitud kohad, hubased kohvikud, mahe muusika, laudadel lilled, küünlad ja valitud suupisted ning inforikkad sõnavõtud oma ala tippudelt uustulnuka kohta meigikotis või vannitoariiulil. Neilt üritustelt ära minnes on meel tükil ajal helge ja olemus harmoonias.

Jaanuari lõpul oli õnne taas kord kohtuda – Kadrioru kohvikus Katharinenthal esitleti Dr. Hauschka kevadekuulutajat, uut jumestuskreemi. Aga mitte ainult. Linnateatri grimeerija Anu Konze viis osalejad korraks ajaloolisele rännakule, rääkides näovärvimise eri eesmärkidest ja jumestustoodete koostisosadest sajandeid tagasi. Juba vanas Roomas öeldi, et inimene ilma jumestuseta on nagu toit ilma soolata. Nii mõnigi võdistas õlgu, kuuldes, et kuninganna Elizabeth I põseruuž sisaldas elavhõbedat ning naise kahvatu jume saavutati seguga, milles oli ka valget pliid! Omal ajal segati jumestus"kreemi" hulka ka tuviküüniseid, tärpentiini ja mett...

Tänapäeva jumestuskreemilt oodatakse palju – see peaks andma ühtlase jume, ent mitte muutma nahka elutuks. See peaks varjama iluvigu ja lubama näol hingata, samas mitte mõjudes maskina. See peaks tunduma näol mõnus ja sõrme all siidine, võiks hästi lõhnata ja nahka poputada ning loomulikult peaks seda olema lihtne nahale kanda. Dr. Hauschka jumestuskreemile pandi nimelt sellised nõudmised.

Milline on inimese täiuslik nahavärv? Maalikunstnikud on sellele küsimusele otsinud vastust aastasadu. See huvitas 1920ndail ka vaimuteadlast ja filosoofi, Rudolf Steinerit – ent sootuks teise nurga alt. Tema tähelepanu köitis nahavärvi sügavam olemus. Antroposoofilise filosoofia rajaja oli veendunud, et kui vikerkaarevärvid ühineksid, saaks neist inimese ihuvärv, sest meis on peidus kõik värvid ning meie nahatoonis peegeldub meie siseilm – see ainulaadne, mis igaühes varjul.

Steiner, kelle holistiline maailmanägemine on tänavu 80 aastaseks saava Dr. Hauschka tootjatehase WALA firmafilosoofia aluseks, on värvi olemuse kohta öelnud: "Me peame sisemised värvid särama panema." Just selle võtsid uue jumestuskreemi loojad – profid WALA erinevatest osakondadest – oma eesmärgiks ning töötasid välja koostise, toonid ja tekstuuri, mis katavad väiksemad iluvead, lubades samas inimese isiksusel kogu oma elavuses ja emotsioonides jumestuskreemi alt läbi kumada.

Dr. Hauschka uhiuus jumestuskreem sai siidsile, sulgkerge, usaldusväärselt kattev, hellalt hooldav, hõrgult lõhnav ja mugav kasutada. See ühtlustab jumet, varjab väiksemaid iluvigu, punetust ja ebatasasusi – ent mitte kandja isiksust ja tema naha loomulikku sära. Selle koostises on ilutoodetes haruharva esinev hinnaline makadaamiapähkliõli koos hoolt ja elujõudu andvate taimeõlide, vahade ja ravimtaimetõmmistega.

Beeži viis varjundit – 01 makadaamiapähkel, 02 mandel, 03 kastan, 04 metspähkel, 05 muskaatpähkel – pakuvad nii loomulikke, kui ka sooje kuldseid ja jahedaid roosakaid toone. Dr. Hauschka varasema jumestuskreemi toonivalikus puudus toode kollaka sooja alatooniga nahale, ka jättis katvus soovida. Nüüd on need vead parandatud. Mineraalsed värvipigmendid, parimad taimeõlid ja vahad, valitud ravimtaimetõmmised ning looduslikud eeterlikud õlid – tänu sellisele ainulaadsele retseptile suudab Dr. Hauschka uus jumestuskreem olla enamat kui meigitoode – sellel on rikkalikud nahka hooldavad omadused, mis hoiavad naha niiskustasakaalu, kaitsevad keskkonnakurja eest ja toetavad naha loomulikku talitlust. Veelgi erilisemaks muudavad kreemi tema kolm ainulaadset koostisainet.

Makadaamiapähkliõli silub naha siidiselt kumavaks, kaitseb antioksüdantide väega ning imendub imeliselt. Makadaamiapähkel on maailma kalleim pähkel, sest selle kasvatamine on vaevaline ja töötlemine keerukas. Tema tuum, millest väärtuslikku makadaamiapähkliõli pressitakse, on erakordselt kõva ning küps on pähkel alles siis, kui ise puu otsast alla otsustab kukkuda, pealegi kulub tal valmimiseks aega väga kaua.

Kookosõli jätab naha sametiseks, lisab jumestuskreemile püsivust ja nahka niisutavaid omadusi ning imendub nahakihtidesse jätkuvalt ja aegamööda. Dr. Hauschka saab kookosõli väikesest kookospähklikasvandusest Sri Lankal, millel on nii Naturlandi mahe- kui ka fair for life sertifikaat.

Granaatõunaekstrakt toetab naha uuenemist ja kaitseb seda antioksüdantide tublidusega. Kuivust mitte pelgav granaadipuu kogub oma viljadesse hulgaliselt niiskust ja elujõudu. Koguviljast, s.t nii seemnetest kui koorest valmib ka Dr. Hauschka granaatõunaekstrakt.

Mineraalsetest värvipigmentidest on jumestuskreemis nahka elustav vilgukivi, tähtsaimad värvipigmendid looduslikus dekoratiivkosmeetikas – raudoksiidid, looduslikku UV-kaitset pakkuv titaandioksiid ja poolvääriskivi lasuriidist saadav ultramariin. Lisaks jojoobi- ja aprikoosiõli, shea-või, kandelillavaha ning koldrohu- ja porganditõmmis.

Viimaks oli võimalus jälgida, kui loomulikult ja lihtsalt käib Dr. Hauschka uue jumestuskreemi peale kandmine. Anu Konze käe all sündis kerge jumestus näitleja Anne Reemannile, kes muutus kollegi sõrmede all veelgi elavamaks ja kaunimaks.