Niisutavad koostisosad
Kõige olulisem koostisaine, mida peaksid oma kreemipurgist otsima on niisutaja ehk glütseriin, hüaluroonhape või glükoolhape. Need ained on kõik väga head niisutajad. Näiteks hüaluroonhape suudab enda kaalust 1 000 korda rohkem niiskust kanda. Glütseriin on neist kõige odavam koostisaine, kuid ka seda ei tasu niisutajana alahinnata.

Pehmendavad ained
Tegelikult ei piisa sellest, kui kuiva nahka ainult niisutada. See niiskus peaks naha struktuuri kinni jääma ja selles osas tulevad kreemis appi pehmendavad koostisosad- need moodustavad nahal kaitsva kihi, mis ei lase niiskust välja ega sellel niisama aurustuda.
Kahjuks on pehmendavatel koostisosadel ka üks miinus- kogunedes pooridesse võivad need põhjustada aknet. Kuival nahal on küll harva akne, kuid kui sellega on juba eelnevalt probleeme, tasuks otsida kreemi, mille peal on kiri „non-comedogenic". See peaks sisaldama seda sorti pehmendavaid aineid, mis ei kogune pooridesse.

Kaitsekihi tugevdajad
Nahal on ka oma loomulik kaitsekiht, kuid see saab pidevalt kahjustatud (halbade ilmastikutingimuste tõttu, hõõrdumise ja liigse koorimisega, ultraviolettkiirgusega jne). Just pealmise kaitsekihi kahjustumise tõttu muutubki meie nahk kuivaks. Loomuliku kaitsekihi tugevdamiseks otsi kreemist selliseid koostisosi nagu keramiidid, aminohapped, ja letsitiin.

Antioksüdandid
Mida rohkem antioksüdante kreem sisaldab, seda parem. Antioksüdandid aitavad nahal võidelda kahjustustega, sealhulgas ka kuivusega. Kindlasti tuleb silmas pidada, et antioksüdante sisaldavad kreemid peavad olema läbipaistmatus ning suletud purgis (tavaliselt pumbaga pudelis). Antioksüdandid kaotavad oma toimet nii valguse kui õhu käes.

Kõige sagedamini sisaldavad kreemid järgmiseid antioksüdante:
vitamiinid C ja E,
roheline tee,
koensüüm Q10.

Allikas: Marie Claire