21. veebruaril 1918 Narvas sündinud Linda Erika Kääramees on enamiku oma elust Kanadas elanud eestlane. Ta tuli tagasi kodumaale 2016. aasta juunis õe lapselapse kutsel, kes õppis Kanadas ülikoolis. Suviti oli linda Eesti käinud juba alates 1960ndatest aastatest alates. Oma eestlasest mehega, keda enam meie seas seas pole, tutvus ta Torontos.
Mitmed hooldekodud üle vaadanud naine valis lõpuks elukohaks Benita kodu Keila lähedal.

Linda menutas raadiointervjuus, et ta pidigi lahkuma välismaale, sest tegi ühe pilkeloo Stalini kohta. Ta mäletab, et üks Priksi nimeline mees uuris, ega ta seda lorilugu kusagile kirja pole pannud ja hoiatas Lindat. "Kui ta oleks kellegi teise juurde läinud, poleks mind täna siin. Siis ma hakkasin rändama, läksin Saksamaale, Saksamaalt Inglismaale ja Inglismaalt Kanadasse," kirjeldas Linda Erika Kääramees.
Koos paari tuttavaga oli ta ka Stalini büsti kõnniteele puruks visanud ja käinud Reaalkooli juurest ära viidud Vabadussõja mälestussammast Reaalipoissi sadama vanametallihunnikust ära toomas ning oma kohale tagasi panemas. Linda Punaarmee mobilisatsioonist kõrvale hoidnud vend võeti kinni ja lasti maha.

Intervjuus ütles Linda, et elus peab jätkuma tahtejõudu, peab teadma, mida tahad ja kui tahtejõudu ei ole, kaob kõik.

Eelmise aasta suvel Buduaarile antud intervjuus rõhutas Linda positiivset ellusuhtumist, mis aitab hoida ka füüsilist tervist. „Ma ei vihka kedagi olenemata rahvusest või usust. Minu soovitus on mitte viha pidada, alati rõõmus olla – see aitab sind elus väga kaugele. Ma võin pahandada, aga ma kunagi ei vihasta. Vihkamine teeb inimesed vanaks, seepärast ärge kunagi vihake. Armastage!”

Füüsilise tervise hoidmiseks teeb ta 40 minutit hommikuvõimlemist juba 50 aastat.

Selles intervjuus andis Linda viis pikaealisuse nippi:

1. Naerata ja naera südamest!
2. Ära pea viha!
3. Usu!
4. Armasta oma tööd!
5. Võimle!

Siit saab lugeda tema nõuandeid pikemalt:

Ja siit saab kuulta intervjuud: