Selle ainulaadse maiuse mõtles välja eestlane Peeter Paul Papp, kes töötas end sõjaeelse EV ajal Brandmanni kompvekifirmas abitöölisest meistriks. Pärast tehase natsionaliseerimist sattus ta tööle kompvekitehasesse Karamell ja sealt edasi Uude Kalevisse, kus tegeles uute toodete arendamisega. Keskvõimud nõudsid tol ajal pidevalt toodangu sortimendi laiendamist ja ka see toode sündis algselt plaanimajanduse sunnil, nii nagu palju muudki sellel ajajärgul. Hilisem suur menukus aga sõltus juba päris ootamatutest asjaoludest.

Kalev tõi Kamašokolaadi turule 1960ndate alguses. Mingit ažiotaaži uue toote ümber muidugi polnud, aga lapsed märkasid seda varsti just odavuse pärast. Väiksem, 50 grammi kaaluv tahvel maksis ju 16 kopikat, 100 grammi kaaluv aga 25 kopikat. Nii et hind oli vägagi vastuvõetav, samuti nagu maitsegi – korraga nii kama kui ka šokolaad.

Kui hinnatud olid meil ja Moskvas Tallinna kilud ja liköör Vana Tallinn loe edasi artiklist.

Jaga
Kommentaarid