Igal pühapäeval kell 11.20 on Vikerraadios Venemaa ajaloole pühendatud saatesari "Müstiline Venemaa", mis käsitleb erinevaid külgi ja epohhe Venemaa ajaloo algusest kuni 20. sajandi sündmusteni. Vaatluse all on nii poliitiline ajalugu kui ka kultuurilugu. Sari on korduvalt valitud kuulajate lemmiksaateks, viimati Vikerraadio 50. sünnipäeva kuulajaküsitluses tänavu aprillis.

24.–26. oktoobril 1917 toimunud riigipöörde käigus kukutasid bolševikud Venemaa Ajutise Valitsuse, loodi Nõukogude Venemaa ja siis juba Nõukogude Liit. Saatejuht David Vseviovi sõnul võib lihtsustatult öelda: "Võimule pääses mafioosne struktuur oma saatanliku kavalusega.".

Kantar Emor raadioauditooriumi uuringu kohaselt kuulab igat "Müstilise Venemaa" saadet keskmiselt 53 000 inimest. Sarja järelkuulamise üldnumber on tänaseks ületanud kahe miljoni piiri: täpsemalt on seda Vikerraadio koduleheküljelt või mobiilirakendusest järelkuulatud 2 360 128 korda. Kõige enam on kuulatud saadet sellest, kuidas Stalin asus hävitama bolševistlikku ladvikut.

Saatesarja "Müstiline Venemaa" autor on David Vseviov, helirežissöör Maris Tombach. Kuni 2003. aastani oli sarja toimetaja Terje Soots.

Saade on eetris alates 1997. aastast pühapäeviti kell 11.20 ja kordusena kell 21.20.

Kõik saated on järelkuulatavad Vikerraadio kodulehel.
Lisamaterjali saadete kohta leiab Facebookist.

Vikerraadio saatesarja "Müstiline Venema" 20. juubeli tähistamise avalik salvestus toimub teisipäeval, 7. novembril kell 18 ERRi uudistemaja raadio 1. stuudios. Sissepääs on kõigile tasuta. Esinejatelt saab küsimusi küsida ka publik saalis.