Nädalavahetuseks soovitab peakokk pisut soolase maitsega putru, milles kohtuvad väärtuslikud teraviljad, taimne piim ja seemned. Retsept on vegansõbralik, ei sisalda laktoosi ega gluteeni.

Kodune mitmeviljapuder seemnetega
Kogus: neljale

40g jämedaid kaerahelbeid (võimalusel gluteenivabasid)
40 g riisihelbeid
40g hirsihelbeid
10g seemnesegu
1l sojapiima
Soola

Alustuseks kuumuta sojapiim, lisa kõik helbed ja seemned ning hauta 5-15 minutid tasasel tulel. Puder on valmis, kui helbed on mõnusalt pehmed ja puder paksenenud. Sojapiima magusat maitset saad tasakaalustada näpuotsatäie soola lisamisega. Puder serveeri meelepäraste pähklite, puuviljade, marjade või kookoshelvestega ning magusa maitse lisamiseks kasuta mett või agaavisiirupit.

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid