• Valusid rinnus ja südamepekslemist vähendab 2-3 grammist kaneelist ja 2-3 nelgist veega keedetud tõmmis. Mõjub hästi ka viirusinfektsiooni korral.

Kardemonist, kaneelist ja kuivatatud ingverist valmistatud pulber, mida manustatakse koos piima või veega, tugevdab südant. Lisaks tõstab immuunsust.

Diabeedi raviks on kasulik juua regulaarselt tühja kõhuga üks tass värsket karella-kibekurgi, kurgi ja tomati mahla. See on ka seedimisele hea.

• Regulaarne pudelkõrvitsa mahla joomine tühja kõhu peale on kasulik südamele ja tervisele üldiselt. Seda võib juua ka koos õunamahlaga. Nohu korral lisage neile veel ingverimahla või kuivatatud ingverit. Selline segu alandab ka kolesteroolitaset.

• Kõrge palaviku korral panna kandadele ümmargused pudelkõrvitsa viilud. Need toovad üldist kergendust ja alandavad palavikku. Seejärel manustada vajalikke ravimeid.

• Aneemia korral jooge granaatõunamahla segatuna spinati- ja õunamahlaga.

• Suures koguses papaia söömine leevendab kõhukinnistust ja on maksale kasulik.

• Pange õhtul veega likku 5-7 mandlit, 5-10 grammi kreeka pähkleid ja 5-7 musta pipratera. Närige segu igal hommikul. See annab hea mälu ja kehalise jõu.

• Pange õhtul veega likku 10 grammi rosinaid või korinte, 4-5 viigimarja ja 8-10 mandlit. Sööge ära hommikul. Sellel on toniseeriv ja kõhuhädasid parandav mõju.

• Piimas keedetud rosinate ja viigimarjade segu parandab seedimist, annab jõudu ega lase tekkida nõrkusel.

Pikemalt saad lugeda Acharya Balkrishna raamatust „Kuidas elada tervena 100-aastaseks. India ajurveeda praktiline õpetus vaimu ja keha tervendamiseks ning haigustest vabanemiseks“.

Raamatuga saad tutvust teha siin:

Raamatu tutvustus

Kuidas elada tervena 100-aastaseks

Rahvusvaheline bestseller „Kuidas elada tervena 100-aastaseks“ on ilmunud 35 keeles rohkem kui 80 riigis ja seda on müüdud kogu maailmas miljoneid eksemplare. Raamatu autor Acharya Balkrishna töötab selle nimel, et see raamat saaks lähiaastatel tõlgitud 120 maailma keelde, mis teeks sellest ühe unikaalsema teose, mis on maailmas avaldatud.
Raamat „Kuidas elada tervena 100-aastaseks“ räägib, mis on ajurveeda ja kuidas see meid aidata saab. Maailmas üha populaarsemaks muutuv ajurveeda on üle 5000 aasta vana õpetus sellest, kuidas õige eluviisi ja oma kehatüübile sobiva toitumise abil ennetada haigusi. Kui olete haigestunud, aitab ajurveeda teil kergemini haigustest paraneda.
Raamat „Kuidas elada tervena 100-aastaseks“ on suurepärane teejuht hea tervise juurde, mis täiendab meie teadmisi inimese tervisest; toitumise, elustiili ja tervise vahelistest seostest. „Kuidas elada tervena 100-aastaseks" aitab lugejal lihtsalt ja arusaadavalt mõista inimkeha ülesehitust ja haiguste põhjuseid ning pakub lahendusi haiguste ennetamiseks ja nendest kiiremini tervenemiseks. Raamatust leiab iga inimene personaalselt just endale sobivad toitumise, elustiili ja füüsiliste harjutuste nõuanded, mis aitavad saavutada vaimu ja keha tasakaalu, et elada haigustevaba elu.