2. Euroopa ravikindlustuskaardiga pead haigestudes siiski ise rahakotti kergendama
Euroopa ravikindlustuskaart kehtib sihtkohariigis ja annab õiguse vältimatule arstiabile välismaal, kuid asukohariigi seaduste järgi. Inimese enda kanda jäävad üldjuhul visiiditasu, ravimite ostmine, transpordikulud, arstile sularahas tasutud arved, haiglapäeva tasu ja erakorraline transport kodumaale – neid kulusid katab vaid eraldi sõlmitud reisikindlustus. Samuti ei pruugi kõik haiglad ravikindlustuskaarti aktsepteerida ja sel juhul esitatakse haiglaarve täies ulatuses patsiendile.

3. Kui pead puhkuse haiglas veetma, siis hüvitab kindlustus tekkivad kulud
Kui satud reisil olles haiglasse näiteks toidumürgituse tõttu, siis katab reisikindlustus sinu haiglaravikulud. Raviarved välismaal võivad ulatuda mõnest tuhandest kuni kümnete tuhandete eurodeni ja hinnad erinevad riigiti üsna palju. Kalleimad kohad haigestumiseks on USA ja Kanada, kus näiteks pimesoole operatsiooni hind ulatub 10 000 euroni. Ootamatult haiglasse sattudes pead võib-olla tegema uue hotellibroneeringu või ennetähtaegselt tagasi koju tulema. Neid täiendavalt tekkinud kulusid transpordile või majutusele aitab katta reisitõrkekindlustus.

4. Spordireis ja tavareis on kaks eri asja
Näiteks Helsingisse maratonile või perega Alpidesse suusatama minnes ei korva tavaline reisikindlustus sportimise tõttu tekkinud vigastusi. Küll aga hüvitab reisikindlustus vigastuse, mis tekib näiteks võõrsil metroojaamas komistamise tõttu. Selleks, et saaksid muretult tegeleda ka kõrgema riskiga hobidega, peaksid poliisi ostes valima ka täiendava kaitse. Tingimustest saab järele vaadata, kas tegevus reisil vajab eraldi kõrge riskiga kaitset.

5. Enne reisi haigestudes hüvitab kulud reisitõrkekindlustus
Kui oled reisi planeerimise järel juba näiteks hotelli eest tasunud, siis tasub kohe ka reisi kuupäevadeks sõlmida reisikindlustus. Varasem sõlmimine reisikindlustuse makset kallimaks ei tee, küll aga saad sama raha eest suurema kaitse. Kui sa ise või näiteks laps jääb enne reisi haigeks ja seetõttu pole võimalik reisile minna, katab kindlustus valitud kindlustussumma ulatuses kõik reisiga seotud kulutused, mis on tehtud lennupiletite, hotellibroneeringute, autorendi või ka kontserdipiletite eest. Reisitõrkekindlustus korvab tehtud kulutused ka siis, kui plaanite reisiga tähistada sõbra sünnipäeva, aga reis jääb sünnipäevalapse haigestumise tõttu ära.

6. Kui pagas kaob, saad kindlustuselt esmatarbekaupade ostmiseks abi
Kui sinu pagas saab näiteks lennu ajal kahjustada või kaob, siis võta sihtkoha lennujaamast vastav tõend. Kui sa pole nelja tunni pärast oma pagasit sihtkohas kätte saanud, siis esmatarbekulutuste katmiseks hüvitab reisikindlustus sulle kuni 35 eurot päevas. Kui pagasit ei saa kätte mitme päeva jooksul, siis hüvitab kindlustus iga päeva eest kuni 35 eurot, maksimaalselt 30% kogu pagasikindlustuse summast. Hoia alles ostukviitungid, et need hüvitise saamiseks kindlustusele esitada.

7. Kroonilise haiguse korral pea nõu arstiga ja võta ravimid kaasa
Kui sul on mõni krooniline haigus, siis pea enne võõrsile minekut nõu oma arstiga, kas reisimine on ohutu ja võta kindlasti ise vajalikud ravimid kaasa. Kroonilise haigusega seotud kulud ei ole kindlustuskaitse all, sealhulgas ravimid. Kui sinu haigus reisil olles aga ootamatult ägeneb ja vajad haiglaravi, siis hüvitab reisikindlustus arstiabi ja vajalikud ravimid.