1. juuli päeval jõuavad vaatajateni rahvamuusikapidu ja õhtul noorte tantsupidu. Rahvamuusikapidu “Mina jään” on eetris kell 15 - 17.50 ja kavas esimest korda iseseisva ülekandena.

600 rahvamuusikapeolist jaguneb vastavalt ansamblite koosseisule kuue pilliliigi vahel: kandled, viiulid, lõõtspillid, näppepillid, akordionid ja koondorkester. Igal liigil on viiest kuni seitsmest palast koosnev repertuaar. Rahvamuusikapeo läbiv joon on tantsulisus. Lisaks tantsulugudele koosneb peo repertuaar pärimuslikest ja rahvalikest lugudest, aga kõlab ka autoriloomingut ja teiste maade muusikat. Rahvamuusikapeol on sel korral üks ühine pikk kontsert, kus kõik pilliliigid oma kavaga esinevad. Rahvamuusikute peo loominguline juht on Juhan Uppin. Režissöör Rait-Roland Veskemaa, produtsent Kadi Priske, toimetaja Grete Lõbu
 


Tantsupidu Kalevi staadionil toob kokku 8500 tantsijat ja võimlejat. Tantsupeo pealavastaja on Margus Toomla, idee autor Meelis Kompus koostöös Maian Kärmase, Margus Toomla, Marju Kõivupuu ja Rasmus Puuriga. Teleülekande režissöör on Ruti Murusalu, juhtoperaator Raul Priks, tehnikajuht Risto Sirts ja produtsent Margus Saar.
Tantsupeo ülekanne algab ETVs 1. juulil kell 18.45 ja pidu ise kell 19. Samasugused tantsuetendused on ka reede õhtul kell 19 ja laupäeval kell 13, aga kõik piletid on välja müüdud.

2. juulil saavad ETV vaatajad osa noorte laulu- ja tantsupeo rongkäigust ning laulupeost. 2. juuli hommikul algusega kell 9.30 alustab Vabaduse väljakult lauluväljaku poole kõndimist pea 40 000 noorest pidulisest koosnev rongkäik, mida televaatajate jaoks kommenteerivad Margit Kilumets ning Tarmo Tiisler. Piret Järvis on reporterina otse sündmuste keskel. Rongkäigu ülekande režissöör on Eva Katariina Taimre, produtsendid Kadi Priske ja Helen Valkna
 


Lauluväljakul toimuvat vahendavad televaatajaile Margus Saar ankruna ning reporteritena piduliste ja pealtvaatajate seast Anna Gavronski, Taavi Eilat ja 8-aastane Kihnu tüdruk Kase Kai. Kai on siiani teinud Vikerraadios Kihnu uudiseid, nüüd leiab aset tema teledebüüt reporterina ka kaamera ees. Laulupeo ülekande režissöörid Ülle Õun, Margit Ossipova, produtsent Helen Valkna, toimetajad Anu Välba ja Reimo Sildvee


2. juulil on Vikerraadio täienisti laulupeolainel. "Vikerhommikust" (kell 5.30) alates saab ülevaate laulu- ja tantsupeoliste tegemistest pealinnas ning alates kell 9.30 tuuakse kuulajateni neljatunnine rongkäik Tallinna Vabaduse väljakult Lauluväljakule.
 


Klassikaraadios on samal päeval kell 12 eetris "Luukamber", mis annab ajaloolise ülevaate noorte laulupidude traditsioonist Eestis.
Kell 14 algavast noorte laulupeo põhikontserdist teevad ülekande nii Vikerraadio kui Klassikaraadio. Otsesaadet Tallinna Lauluväljakult ja värskeltrenoveeritud raadiotornist juhivad Tarmo Tiisler, Margit Kilumets, Maian Kärmas, Meelis Süld, Taavi Libe, Lisete Velt ja Marge-Ly Rookäär.
Raadio helisalvestusmeeskond töötab koosseisus Vytautas Martinonis, Kaspar Karner, Siim Mäesalu, Ats Treimaa, Priit Karind, Virgo Mäe, Anton Ventsel, Andres Olema ja Ingrid Marran.


Ka portaali ERR.ee jõuavad laulu- ja tantsupeo kajastused. Peo ülekanne on otse- ja järelvaadatav ka väljaspool Eestit.