"Teaduspalaviku" uus sari „Kliimamuutus“ on eetris alates 20. Septembrist. Seal uuritakse, milline on tuleviku ilm Eestis ja kas peaksime selle pärast muret tundma.
Matsalu loodusfilmide festivali filmiparemik jõuab ka sel sügisel ETV2 ekraanile. 19-21. septembri õhtutel on võimalus vaadata lummavate looduskaadritega dokumentaalfilme.
Kultuurivestlussaade "Plekktrumm" algab alates 29. septembrist ja saatejuht Joonas Hellerma kutsub rääkima taas põnevaid inimesi. Kultuuri on ETV2 sügiskavas veelgi - arhitektuurile keskenduv sari "RUUM" aitab mõtestada erinevate funktsionaalsustega ruume.
Indrek Treufeldti uus autorisari "Uhutud mõistus" on ETV2 eetris alates 7. oktoobrist. See saatesari avab propaganda ja massikommunikatsiooniga seotud nähtusi ja mõisteid.

Kirevate seiklustega reisisari "Eesti lipp ümber Kuuba" avastab kauget kontrastide maad ning jõuab eetrisse oktoobri alguses.
ETV2 sügishooaja üllatus on uus meelelahutuslik teadussari "Heureka", mis pakub avastusrõõmu nii suurtele kui väikestele vaatajatele. Saame teada, kuidas erinevad asjad sünnivad ja toimivad. "Heureka"alustab oktoobris.
Nagu ikka toob ETV2 kinoekraani vaataja koju ja näitab maailma parimaid filme. Oktoobrikuu jooksul näeb ka suurepärast valikut inimõigusteteemalisi dokumentaalfilme.
ETV2 lasteprogramm on täienenud uute animasarjade ja filmidega, noored vaatajad on telerite oodatud argipäeviti kell 15.30 - 19.20. Hommikukava lastele algab juba kell 7.
Reedeti jõuab ekraanile uus "kultuuripõnevik" - lustakas saade "Georg Udukübara aaria". See on noormees Georgi seiklus Rahvusooper Estonia tagaruumides, kostümeerijate, kunstnike, õmblejate töökodades, artistide garderoobides ja harjutussaalides, ikka eesmärgiga jõuda Georgi unistuse täitumiseni - laulda Estonia laval! Kümneosalise loo stenaarium on Wimbergilt.

Peaosas mängib Anatoli Tafitšuk ja temaga löövad kaasa kõik estoonlased. Lavastas Elo Selirand.
Tantsu ja muusikahuvilisi noori vaatajaid peibutab BBC igapäevane tantsusari "Uus tase" - samanimelises tantsustuudios tekitab tantsukirg noorte vahel tihti pingeid, aga samas valmistavad ühised saavutused palju rõõmu. "Uus tase" on eetris alates 5. septembrist kell 18.55, kordusena 15.30.
Igaõhtune "Lastetuba" ootab uudishimulikke ja naljahimulisi lapsi ikka kell 18.30. Timotheus saab sel sügisel sõbraks uue tegelase printsess Lululeluulega.

"Põrsas Peppa", "Lammas Shaun", "Karusmarjad metsikus looduses" ja teised lemmikud on saanud täiendust värskete animasarjadega "Mesilastaru", "Vikerkaare Rubiin", "Rüütel Miku". Kavast leiab mitmeid kunsti- ja meisterdamisnippide ning teadushuvi sarju.

Nädalavahetusi sisustavad kodumaised hitid "Buratino tegutseb jälle", "Piip ja Tuut köögis" ning rikkalik lastefilmide valik.
Kogu lasteprogramm on järelvaadatav portaalis Lastejaam, sealt leiab kuulamiseks ka hulganisti raadiosaateid ja palju muud põnevat.