Kui vaadata banaani lähemalt, siis on need 25% suhkur ja mõõdukalt happelised, mis annavad kiire energialaksu, kuid samas tunned sa end peagi väsinu ja näljasena.

Banaane ei soovitata süüa eraldi muust toidust, vaid tasakaalustada neid tervislike rasvadega ja vürtsidega, et neutraliseerida happelisust ja ennetada insuliini järsku tõusu.

Hea valik oleks banaani juurde tarvitada toorest mandli- või kookosvõid, chia- või kanepisemneid.

Seega ära kanna banaane maha, vaid kasuta neid koos muu toiduga. Näiteks tee maapähklivõiga röstsai, millele lisad peale banaaniviilud. Või viiluta banaan enda täistera kaerahelbe pudru sisse, millele lisad natukene kaneeli. Väga mõnusad valikud päeva alustamiseks.

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid