Mida kõrge kolesteroolisisaldus põhjustab?

Liigne LDL-kolesterooli sisaldus veres põhjustab kolesterooli kleepumise veresoonte seintele. Seetõttu on see peamine ateroskleroosi ehk veresoonte lupjumise põhjus ning selle kõrget taset veres peetakse südame- ja veresoonkonnahaiguste oluliseks riskifaktoriks.

Kõik täiskasvanud peaksid teadma oma vere kolesteroolisisaldust.

Kolesterool jaguneb kaheks: „Hea“ kolesterool ehk HDL-kolesterool ja „Halb“ kolesterool ehk LDL-kolesterool.

Uudne lähenemine kõrgenenud kolesteroolitaseme langetamisel

Uudistootel Reg’Activ Cholesterol läheneb kolesterooli alandamisele uuel moel. Preparaat sisaldab lisaks punasele riisile veel olulisi vitamiine (koensüüm Q, vitamiine E, B1, B6, B9, B12), tsüsteiini ning erinevalt teistest kolesterooli alandavatest preparaatidest ka Tartu Ülikooli teadlaste poolt avastatud piimhappe bakterit Lactobacillus fermentum ME-3 ehk rahvasuus tuntud Helluse bakterit. Sellel bakteritüvel on tõestatud antioksüdantne toime. Oksüdatiivse stressi eest aitavad rakke kaitsta ka tsüsteiin, koensüüm Q ja vitamiin E. Teised B-grupi vitamiinid on olulised normaalse südametalitluse töös.

Kuna kõrgenenud kolesterool on südame-veresoonkonnahaiguste peamine riskifaktor, on väga oluline jälgida oma kolesterooli taset ja hoida see normi piires.

Allikas: Südameapteek