1. Üksteisest eraldunud kõvad pähklitaolised klombid, mida on raske väljutada
2. Vorstikujuline, aga tükiline
3. Nagu vorst, kuid pinnal on praod
4. Nagu vorst või uss, sile ja pehme nagu hambapasta
5. Pehmed, üksteisest selgelt eraldunud klombid
6. Kohevad sakiliste servadega tükid, pudrutaoline
7. Vesine, tahkeid tükke pole, täiesti vedel

Esimeste tüüpide puhul ringlevad seedimata toiduosad soolestikus liiga kaua, 1. tüübi puhul näiteks 100 tundi. 7. tüüp tähendab aga kõhulahtisust ja siis ringlevad seedimata toiduosad 10 tundi. Kõige tervislikumaks peetakse 4. tüüpi, kuna siis on vee ja tahkete osade suhe parim. Ideaalne oleks, kui see hambapastataoline mass oleks otstest teravnev.

Julia Enders "Võluv soolestik", kirjastus Varrak