Nagu tuhanded teised inimesed, oli Bonnie tegelnud liiga paljude enesetäiustamise, manifesteerimise ja edu saavutamise meetoditega, eesmärgiga tuua oma ellu asju, mida ta uskus endal puuduvat. Ta sidus nad kõik eduka äritegevuse, ehk täpsemalt öeldes raha olemasoluga. Tegelikult ei hoolinud ta ettevõtlusest sugugi, see oli vaid vahend eesmärgi saavutamiseks.
Teiste puhul on näiteks tegu uue elukaaslase, edutamise, auto, maja või tervendamisega. Ja mõnikord lähebki alguses kõik täkkesse. Isegi Bonniel oli nende teiste meetoditega alguses edu (sai „iseäranis soodsalt” maja, mis nüüd käest hakkas libisema).
Probleem oli selles, et ta manifesteeris suurema kodu, aga ei ilmutanud „suurema kodu teadvust”. Teisisõnu, ta muutis välist maailma, ent jäi sisimas endiseks.
See, mida me loome, on alati vastavuses meie minapildiga antud hetkel, seega liiguvad iga paranduskatsega kaasa varjatud hirmud ja piiratud uskumused, mis meil iseenda kohta on, mis omakorda võib meid viia täpselt sama stressi ja heitluse keskele. Halvimal juhul võivad niisugused ponnistused varjatud probleeme isegi laiendada ja tekitada hiljem uusi ja suuremaid.
Kui me aga tõdeme, et kõik meile vajalik on meis endis juba olemas, ja hakkame taasühenduma selle kaasasündinud terviklikkuse ja täiuslikkuse tundega – nagu me kogesime eelnevalt beebi puhul –, tekitame alusmüüri, millele toetudes saab ärkamise seadus asuda juhtima meie tõelise olemuse avaldumist, vabastades isiksuse piiritu, sageli ahelates hoitud potentsiaali.
Mis aga juhtus Bonniega? Kui ta asus iseenda ärkamisteekonnale, avastas ta oma tegeliku olemuse, selle Bonnie, kes ta oli alati olnud, ent kelle ta oli unustanud. Asja, mida ta arvas vajavat – et äri edeneks –, ei toimunud. Selle asemel leidis ta töö, millega sai arveid tasuda, ning sellega kaasnev kergendustunne juhtis ta uuesti muusika juurde, mis oli olnud ta tõeline armastus. Edasi viis Bonnie tee bändi, kus ta armus bändikaaslasesse, ning tema ees avanes täiesti uus seiklus täis romantikat, kirge ja võimalusi, millest ta varem isegi unistada ei osanud.

Derek Rydall „Ärkamine“, kirjastus Varrak