Maksis see vaid euro ja ostuotsuse langetamisel ei tekkinud mingeid kõhklusi. Alles kodus raamatut lahti lüües avastasin sellest käsitsi kirjutatud ingliskeelse pühenduse, mis eesti keeles kõlab sedaviisi:

"Johnny! Sa oled Seabiscuit! Ära unusta, et sügavas sisimas on sul olemas kõik see, mida on vaja sellele riigile uue suuna (hingamise) andmiseks. Armastav vend Max Cleland. 2003."

Kellele raamat kingiti ja kes kinkis, tekkis minus küsimus. Kulus vaid pisut aega ja uurimistööd internetis ning mõistatuse vastus oligi käes.

2003. aastal kandideeris John Kerry USA presidendiks ning sai oma kiire tähelennu tõttu kunagise ülikiire hobuse järgi hüüdnimeks Seabiscuit.

Raamatu kinkis talle tema valimiskampaaniat vedanud kunagine USA senaator Joseph Maxwell "Max" Clealand, kes kaotas Vietanami sõjas juhtunud kopteriõnnetuses mõlemad jalad ja parema käe (sellega on seletatav ka suhteliselt halb käekiri, millega pühendus on kirjutatud). Ka Kerry on Vietnami sõja veteran.

Presidendiks John Kerry toona küll ei saanud, kuid juba mõnda aega figureerib ta maailma poliitikataevas ühendriikide välisministrina.

Mida huvitavat sina teise ringi kauplustest leidnud oled? Anne meile kommentaariruumis teada.