Alkohol ei ole peamine maksahaiguste põhjustaja
"Calibri","sans-serif";color:#00000A'>Kõige halvem on maksale täiesti tavaliste toiduainetega sisse söödav segu: loomsed rasvad ja kergesti omastatavad suhkrud. Viimased on isegi rasvadest ohtlikumad ja kõige hullemaks neist peetakse fruktoosi ehk puuviljasukrut.
"Calibri","sans-serif";color:#00000A'>Rasvad ja suhkrud koos põhjustavad maksas samasuguseid muutusi nagu alkohol.
exactly">
"Calibri","sans-serif";color:#00000A'>Haigused kulgevad erinevalt, aga võivad viia samade tagajärgedeni - tsirroosi või vähini.
Eksperiment näitas, et maksa rasvumiseks ei ole vaja muud kui süüa kõigest kuu aega kogu aeg kiirtoitu.
exactly">
"Calibri","sans-serif";color:#00000A'>Samasuguse tulemuse annavad lisaks kiirtoidule ka muud rasvased ja magusad toidud. Häda on ka
selles, et paljud vorstitooted ja poofbarikaadid sisaldavad nn varjatud rasvasid.
exactly">
"Calibri","sans-serif";color:#00000A'>Ja suhkrurikkad pole ainult maiustused, vaid suhkrut lisatakse peaaegu kõigisse jookidesse ja kastmetesse.
exactly">
"Calibri","sans-serif";color:#00000A'>Kõige tähtsam on piirata gaseeritud värviliste jookide, mahlade, magusa tee ja kohvi ning õlle tarbimist, sest sealt omandab organsim suhkruid kõige kiiremini.
exactly">
"Calibri","sans-serif";color:#00000A'>AiF
exactly">