“Null-klaasiga prillide kandmine on nagu läbi aknaklaasi vaatamine. See ei kahjusta nägemist ega saa kuidagi tekitada ei pluss-ega miinusnägemist,” selgitab KSA Silmakeskuse teenusekvaliteedi ja -arenduse juht Kadri Altküla. Ta lisab, et mida populaarsemaks saavad erinevat stiili prillid, seda rohkem tuleb juurde ka inimesi, kes soovivad lihtsalt moe pärast prille kanda.

Kuigi null-klaasidega prillide kandmine silmi ei riku, siis on seal mitmeid aspekte, mida võiks kaaluda. “Näiteks on inimesed valmis panema üsnagi suuri summasid kvaliteetsete raamide peale, kuid valivad kõige odavamad klaasid. Mina kõige soodsamaid klaase aga ei soovita, sest neil on ebamugav peegeldus juures,” selgitab Kadri Altküla.

Ehk teisisõnu võivad kõige soodsamad null-klaasid jääda pildil inetult peegeldama ning ka klaaside sisepeegeldus muudab kandmise ebamugavaks. “Kui vähegi võimalik, siis investeerige see lisa 20 eurot ja laske raamidesse panna peegeldumiskattega klaasid,” soovitab ta.

Prilliklaasidele saab valida lisaks ka sinaka pinnakatte, et vähendada elektroonilistest seadmetest kiirguva sinise valguse pääsemist silma, sest see põhjustab silmade väsimist. Nende tugevama pinnakatte tooniga prillide eest on silmad arvutiga tööd tehes või televiisorist filmi vaadates tänulikud.