Pärast katseid võtsid teadlased WC-s õhuproove ja avastasid nimetatud baktereid tualettruumi õhus kuni kahe meetri kaugusel kätekuivatitest. Need bakterid pidid õhku levima kätelt kuivatamise käigus.

Kõige ohtlikumaks osutusidki niisugused moodsad kiirkätekuivatid, kus käed tuleb panna aparaadi sisse. Selliste kätekuivatite läheduses oli bakterite kontsentratsioon neli ja pool korda kõrgem kui tavaliste soojaõhupuhurite lähedal ning 27 korda kõrgem kui paberkäterätikute lähedal.

Bakterid püsisid õhus kogu 15sekundilise kätekuivatuse aja ja 48% baktereid säilus enam kui viis minutit pärast käte kuivatamist. Ka 15 minutit pärast käte kuivatamist ei olnud õhk bakteritest täiesti puhas. 

Professor Wilcox ütles, et selline avastus aitab mõista, kuidas bakterid levivad ja kuidas need võivad haigusi edasi kanda. 

Professor kommenteeris: „Järgmine kord, kui te avalikus tualetis elektrikuivatiga oma käsi kuivatate, võite te levitada baktereid ise seda teadmata. Samuti võite te saada baktereid, mis pärit teiste inimeste kätelt.“ Kõige hügieenilisemad on seega paberkäterätikud. 

Uurimus avaldati ajakirjas The Journal of Hospital Infection.