Teine „roosa raamat“ on muust puust. „Kas sinu arsenalis on juba vana käteräti tervest otsast õmmeldud hõõrumiseks ette nähtud froteekinnas, mis peaks kuuluma iga naise relvavarusse?“
Panna Wędrowska tegi eestlanna jaoks tahtmatult ära teistviisi eeltöö. Ma ei saa siiani aru, kas ta likvideeris selle abil meie naiste ülearuseid kehakumerusi, õpetas piigasid käima nisukliivannis või seletas ka nõukogude inimesele ära sõna „kalor“ tähenduse?
Igal juhul oli see raamat omal ajal pea sama mõjuv ja vajalik kui proua Tarmaku teos. Kuigi Tarmaku oma tundub mulle vaieldamatult parem kui laen „vennasleerist“.
Mitte kopika eest ei huvita mind enam ammu, kuidas ja millega võtavad oma igapäevaseid vanne anusaagimid või mil moel end vormis hoiavad evelinilvesed. See pole meeste maailm! Mulle piisab vaid teadmisest, et nad mõlemad on ilusad inimesed.
Mehed pole aga endast iialgi hoolinud. Sest nad hoolivad peamiselt naistest! Igal daamil on peegel aga alati seinal. Vastastikku võivad nad üksteise kallal ju aasida, kuid kui neid kipuvad õpetama ja nende käitumist kommenteerima minu sookaaslased, siis olemegi juba see „nõrgem“ pool.
Üks on ometi kindel: ei tahaks enam kunagi hommikul liinibussist poolel teel maha astuda, sest kõik selles viibijad – nii mehed kui naised – haisesid ühel saatuslikul ajahetkel Fa deodorandi järele. Üksluisus ajab aga alati iiveldama!
Sõnad „sotsialism“ ja „kommunism“ meenutavad mulle tänini kuivkäimla õhuvärskendajat Kok, peale mille pihustamist ei saanud sa enam aru, kas viibid laudas või lilleaasal.
Elukiri, juuli 2013