Ta lisas, et nädalavahetusel pöördus traumapunkti üheksa inimest, kellest kahel oli tõsisem trauma ja kes jäeti ravile, ning eile päeval pöördus traumapunkti neli inimest, kes olid libedaga kukkunud. Perearstid soovitavad kukkumise vältimiseks vanematel inimestel käia kepiga või muretseda saapataldade alla vastavad rauad.

Traumasid toob ka sel talvel vältimatu katuste puhastamine lumest ja katustelt kukkuv jää ja lumi.

Põhja-Eesti regionaalhaigla erakorralise meditsiini keskuse juhataja Vassili Novaki mäletamist mööda pole nii palju katuselt kukkumisega viga saanud haigeid olnud viimased kümme aastat, vahendab ERRi uudisteportaal.

Ka Tallinna tänavad on kohati muutunud väga libedaks, ent ikka on inimestele kõige ohtlikumad lumest ja jääst puhastamata majakatused ning kukkumisega lõppeda võiv lumelükkamine katuselt, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

Lumerohke ja nüüd sulale pöördunud talv on muutnud erakorralise meditsiini osakonda sattunud patsientide traumade iseloomu.

“See nädalavahetus oli meil küll traumaderohke,” rääkis Vassili Novak. “Reedel, laupäeval ja pühapäeval toodi meile vähemalt neli inimest, kes olid saanud raskeid vigastusi. Kaks said vigastusi kukkunud jääpurika tõttu ja kaks on saanud viga kõrgelt kukkudes ehk katuselt lund koristades.”

Viimane raske õnnetus juhtus eile õhtul vanalinnas Pikal tänaval, kus jääkamakaga sai pihta Peterburist pärit noormees, kelle seisnud on ülikriitiline. avainimesed, kes on ilma turvavarustuseta läinud oma maja või garaaži katust puhastama.

Ajalehe Järva Teataja andmetel on Järvamaa haigla erakorralise meditsiini osakonna teatel sealkandis viimaste nädalate jooksul katuselt lumerookijaid alla pudenenud umbes kümmekond.

Erakorralise meditsiini osakonna juhataja Katrin Roosmaa ütles, tõsisemaid vigastusi pole kukkujad saanud. “On saadud haavu ja luumurde,” täpsustas ta.
Kukkujad on Roosma ütlust mööda olnud tavainimesed, kes on ilma turvavarustuseta läinud oma maja või garaaži katust puhastama.