Teised on soojendava ja nahka ärritava toimega salvid, näiteks Capsicam. Need võtavad naha õhetama ning siis on sügavamal asuvat valukollet vähem tunda. Toime on reflektoorne ja ajutine - tänu lokaalsele soojenemisele saab liigesed-lihased rutem soojaks ning valuvabamalt liikuma. Ettevaatust! Kui valutav koht kuumab, viitab see võimalikule põletikule. Sellisel juhul ei tohi soojendavaid salve kasutada.

Kolmandad on ravivad kreemid-geelid, mis sisaldavad põletikuvastast toimeainet, näiteks ketoprofeeni. Viimane on 20 korda tugevam kui ibuprofeen ja 160 korda tugevam kui aspiriin. Võrreldes sama toimeainega süstide või tablettidega, on salvi toime lokaalne ning seetõttu organismile ohutum.

Kui valu ja põletik on lokaliseerunud (nt trauma puhul haarab vigastus alati kindlat väiksemat ala), tulekski valu vaigistava tableti asemel määrida vigastatud kohale geeli. Peale toimeaine erinevad geelid ka oma toimeaine sisalduse protsendilt (nt Fastum sisaldab 2,5% ketoprofeeni, Voltaren 1% diklofenakki). Mida suurem protsent, seda tugevam toime!

Geel imendub sügavale naha alla, viies toimeaine põletiku- ja valukoldesse, kus see avaldab mitte üksnes valu vaigistavat, vaid ka ravivat toimet. Nii on geeli põletikuvastane mõju kiire ja efektiivne. Sellistest preparaatidest on tuntuim ketoprofeeni sisaldav Fastum geel, mis sobib valu paikseks leevendamiseks nii selja-, lihase- kui ka liigesevalu korral.

Uudisena on Fastum (ketoprofeen) apteekides saadaval uues mugavas dosaatoris. Dosaatori eelis on täpne annustamine - 3 vajutust 2 korda päevas tagab piisava valu ja põletikuvastase toime. Pealegi on dosaator hermeetiliselt suletav ning mehaaniline pump tagab tuubi täieliku tühjenemise.