Milliste tervisehädade korral kiropraktika aitab?

Ma ei tahaks rääkida guugeldatavatest määratlustest. Nii nagu elul ei ole definitsiooni, nii ei saa kiropraktikat mustvalgelt defineerida. Kuulad ju päris inimest ja räägid temaga, tunnetad ta emotsioone ja mõistad, mis on sõnade taga. Minu juurde jõutakse sageli viimses hädas, mil ollakse oma murega käinud juba peaaegu kõik kohad läbi. Millise vastutusrikka kohustuse patsiendid kiropraktikule pahatihti panevad!

Näiteks et kiropraktika on kondiväänamine! Sageli kuulen ütlemist, et “minu arst keelas kiropraktika ära”. Tänapäevani on Eestis väga vähe kõrgelt kvalifitseeritud kiropraktikuid. Ametinimi on kaitsmata, kiropraktikuks võib end nimetada iga massöör või füsioterapeut. Tehnika on lihtne ära õppida paari aastaga, kuid õppetöö tuum seisneb hoopis individuaalses lähenemises ehk miks, mida, kuidas ja kellele.

Kas tänapäevalgi kohtab arvamust, nagu oleks kiropraktika posimine?

Ikka juhtub, aga tore on näha, kuidas inimeste arusaam hakkab muutuma. See on mulle väljakutse, kuidas patsiendi mõttemaailma piire pisut nihutada. Iga kord on põnev, et kas on vaja patsienti füüsiliselt korrigeerida või tuleb tegeleda tema hirmude ja tõekspidamistega, mis võivad valu põhjustada. Püüan mõista patsienti tema praeguses olukorras ning raputada piire, et tal lahkudes oleks silmis sära.

Haiglast saad vajadusel kiiret abi, kuid

Jaga
Kommentaarid