„Mina arvan, et maailm on nii kiirelt muutumas ning täna ei ole meie töös sooliste stereotüüpide ja nendest tuleneva suhtumisega enam sellist teemat nagu oli vanasti. Trend on märgatav ja muutmises: ka koolides õpib juurat tänapäeval rohkem tüdrukuid kui poisse, nii et see muutus tuleb väga kiiresti ka juhtimisse. Meie firma Soraineni büroodes on viimastel aastal juurde tulnud peamiselt naisparterid, meie Läti ja Leedu bürood ning kogu kontserni regionaalselt juhivad naised. Siin tuleb lihtsalt selle vooluga kiiremini kaasa minna ja mitte enam sellest teemast numbrit teha,“ räägib Karin Madisson.

„Mul on igasugu vahvaid lugusid vanadest aegadest,“ muheleb ta ja kirjeldab üht juhtumit: „Ma olen kunagi sõitnud Tartust edasi ühte kohta tehingu käigus tehtavale juhtkonna intervjuule. Olin noor ja 4-5 aastat advokaadina töötanud, mul olid toona ka hästi blondid juuksed. Sõitsin sinna kohale selle pika maa ja seal ootasid mind laua taga viis meest, suured paksud kladed olid ees, et vastata mu küsimustele. Ja kui ma uksest sisse tulin, siis nad vaatasid mind, tekkis vaikus ja siis esimene mees pani oma klade pauguga kinni ja kõik teised järgepidi samuti. Nad ei ütelnud mulle ühtegi sõna. Aga ma sain ju aru, mida nad tahtsid öelda. Ma ütlesin, et okei, ma saan aru, et tuleb keegi teine saata. Ja läkski minuga samaealine noormees ja tegi selle töö ära. Minu jaoks oli see hea näide sellest, et on mingeid asju, kus sul ei ole mõtet kakelda – saan aru, et see pole minu võitlus. Maailm muutub. Ja kui me hakkame sundima neid inimesi muutuma, siis seal tekib pigem vastupidine reaktsioon ja vastupanu, et nad ei taha muutuda ja kui nad on korra juba öelnud, et nad ei muutu, siis nad ei muutugi ning teevad sellest justkui oma võitluse. Laseme neil vabatahtlikult muutuda.“

„Nii et ma arvan, et täna advokaadi töös ei ole enam absoluutselt vahet, kas sa oled naine või mees. Küsimus on naiste puhul võibolla pigem selles, et kas nad julgevad olla sama nõudlikud kui mehed. Ja juhtidena otsuste tegemisel tuleks mõelda, et kas selles töös on oluline see, mis on tal vööst allpool, või see, mis on tal kahe kõrva vahel? Mitu töökohta meil on, kus selline kaalutlus üldse lauale tuleb,“ tõdeb Karin Madisson olulist elutarkust.

*

Karin Madisson on vandeadvokaat, kes on advokaadibüroos Sorainen töötanud 28 aastat ning on seal ka partner. Ta on olnud pikka aega Eesti Advokatuuri Äriõiguskomisjoni juht, mille eest ta pälvis ka 2015. aastal aasta advokaadi tiitli, Justiitsministeeriumi Ühinguõiguse revisjoni komisjoni liige, Makejõuetuse revisjoni töörühma liige jne. Ta on kaasjuht ühinguõiguse, ühinemiste ja ülevõtmiste ning tööõiguse tiimis ning toetab tööstuse, erakliendi varahalduse, kaitsevaldkonna ja ESG sektorite tööd.

Karin on ettevõtluse usku: ta on olnud äriühingute juures ärinõustaja ja kuulunud ka nõukogudesse ning peab perega Lõuna-Eestis, Rõuges butiikhotelli Ööbikuoru Villa ja restorani Andreas. Ta on kahe lapse ema.

Aastal 2022 liitus ta Kaitseliiduga ja tänaseks on talle omistatud kaprali auaste.

Ta kuulub Eesti Advokatuuri, Rahvusvahelisse Advokaatide Assotsiatsiooni, Euroopa Tööõiguse Advokaatide Assotsiatsiooni, Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsiooni, on olnud pikka aega Gustav Adolfi Gümnaasiumi vanematekogu ja hoolekogu liige ning panustab ka oma kodukohta läbi Virtsu Vilistlaste MT juhtimise.

Ajakirja Eesti Naine podcastis „Iga naine on lugu“ tuleb juttu maailma muutmisest ja generatsioonide vahelistest eripäradest, tänapäeva noortest, rahatarkusest ja investeerimisest, suhetest ja suhtlemisest, iseendaks olemise julgusest.

Marcella Bali tooted leiad marcella.ee e-poest. Sooduskoodiga „Naine10“ on tooted Sinule 10% soodsamad!

Vandeadvokaat Karin Madisson

Jaga
Kommentaarid