„Meie lapsed saavad ka palju huviringides käia – ma olen andnud neile võimaluse loobuda, aga palunud, et alusta kuskil ja proovi, et saaksid aru, kas ja mis sulle meeldib. Nad on käinud kõikvõimalikes erinevates huviringides, spordist muusikani ja muude huvialadeni.

Olen laste hariduse eest nõus maksma ära oma viimase sendi. Ma pigem jätan endale asjad ostmata, sest kui mu laps tahab minna keraamikasse, tantsutrenni, laulutrenni, jiu-jitsut tegema, siis ma ütlen, et: „Mine, mine! Õpi viiulit, õpi klaverit, õpi kõike, flöödist kuni ei-tea-milleni!“ Ja nad teevadki seda ning kasutavad neid võimalusi. Väga harva on nad lõpetanud poole pealt ära ja öelnud, et nad enam ei taha, sest see ei sobi neile. Aga ma tahan, et nad saaksid hästi palju erinevaid elu maitseid,“ jagab Maris enda jaoks olulist teemat.

„Meie peres on nii, et lapsed saavad kõike, mida nad tahavad – juhul kui see arendab neid. Ma lihtsalt tahan, et neist saaks tulevikus head ja toredad inimesed ning et nad oleks targad. Me räägime abikaasa Henryga tihti neile seda, et see ei ole oluline, millised asjad sul kodus on ja kui palju sul neid on või mida sa poest ostsid, vaid kõige olulisem on see, et käid koolis, õpid ja oled tark. Ja me seletame neile tarkuse olemust ning kuhu sellega saab elus jõuda. Kaks väiksemat poissi (Karl Villem on 7 ja Georg Aksel 5-aastane – toim.) tahavad praegu arstiks saada, sest arvavad, et maailmal on arste vaja – perearstiks ja loomaarstiks,“ kirjeldab ta Kõrvitsate perekonna põhimõtteid. Lisaks pereelule tuleb ajakirja Eesti Naine podcastis „Iga naine on lugu“ juttu raadiost ja meediast, privaatsusest ja sotsiaalmeediast, elu lihtsuse võlust ning muustki.

Maris Kõrvits lastega

*

Maris Kõrvits on kauaaegne raadiotegija, kes on töötanud raadiojaamades Power Hit Radio, Raadio 2 ning juhib nüüd koos Rauno Märksiga Retro FMi hommikuprogrammi, mille eest pälvilisid mullu ka Aasta Raadiohääled auhinna. Marist on tunnustatud ka Eesti Vaegkuuljate Liidu poolt Selgelt Kõneleja ja Rahva lemmiku auhinnaga. Ta on juhtinud ka mitmeid telesaateid, aga oma loomingulise elu kireks peab raadiot.

Lisaks raadiotööle peab Maris oluliseks ka enesetäiendust, ta on õppinud näiteks õmblemist, fotograafiat, massaaži, meigikunsti, vene ja soome keelt, astroloogiat, kondiitrioskusi ning naudib maaelu ja remonditegemist, ta saab kõigega hakkama.

Marcella Bali tooted leiad marcella.ee e-poest. Sooduskoodiga „Naine10“ on tooted Sinule 10% soodsamad!

1x
00:00

Jaga
Kommentaarid