„Aga mida rohkem me läheme ise selle vananemishirmuga kaasa, et: „Issand ma olengi nüüd nii vana! Appi, kortsud! Mul on vaja botoxit ja täitesüste ja muid tuunimisi!“, seda rohkem me seda noorusliku väljanägemise sundust kinnistame. Ja ma ei anna nende vananemisvastaste ja ilukorrigeerimise vahendite osas hinnanguid, et need oleks valed, see on igaühel väga isiklik teema ja omad valikud. Ma ütlen lihtsalt seda, et kui see impulss tuleb sellisest kohast, et küpsemas eas naised peaksid iga hinna eest võistlema kahekümneaastastega, siis see on natukene kurb – siis me ju ise toetame seda nooruse kultust,“ tõdeb Agnes ning lisab, et enesega rahulolematus võib alguse saada juba lapsepõlvest ja kodusest suhtumisest ning muidugi on selles väga suur mõju meedial.

Iluasjatundjana rõhutab ta veel, et noortel ei tasuks vananemishirmus ja kortsukartuses küpsele nahale mõeldud tugevate aktiivainetega kreeme kasutada, kuna vastupidiselt noorte suunamudijate arvamusele võivad need noore naha hoopis tasakaalust välja ajada, ärritunud nahk aga vananeb sootuks kiiremini. Neil, kes soovivad naha lõtvumist ennetada, soovitab Agnes hoopis näojoogat ehk näolihaste toniseerimist spetsiaalsete harjutuste abil ning näomassaaži, mis elavdab naha vereringet ja aitab toitainetel paremini imenduda. Milliseid häid nahahoolduse nippe ja vahendeid iluekspert veel soovitab, kuuled juba taskuhäälingust.

*

Agnes Kajander on iluekspert ja -ajakirjanik ning ettevõtja. Tallinna Ülikoolist omandas ta eelkoolipedagoogika ja -psühholoogia magistrikraadi, lisaerialana tervisekasvatuse ja lapsepsühholoogia. Peale ülikooli sukeldus ta ilumaailma ja meediavaldkonda: ta töötas mõned aastad Inglismaal ilu- ja tervisenõustajana, seejärel naases kodumaale ja asus toimetama ajakirjanduses. Ta on olnud ajakirjade Trend, Marie Claire, Anne & Stiil ilutoimetaja, Sensa tegevtoimetaja ning on nüüd Eesti Naise ilutoimetaja. Tema sulest on ilmunud ilu-, tervise- ja heaoluteemaline raamat noortele „Tüdruk, sina oled ilus“. Ta on loonud ettevõtte Muhulife, mis on välja andnud pere omavahelist suhtlust toetavad vestluskaardid „Pere õhtulaua vestluskaardid“. Agnes on kahe poja ema ning tema huvideringi kuuluvad veel psühholoogia, toitumine, tervis, jooga, aiandus, kirjandus, kunst.

Ajakirja Eesti Naine podcastis „Iga naine on lugu“ tuleb lisaks noorusekultusele ja vananemishirmule juttu ka nahast ja sellega teadlikult tegelemisest, no nonsense ehk jamavabast elustiilist, meigitrendidest ja nahahooldusinnovatsioonist, enesearmastusest ja naise rituaalidest.

Marcella Bali tooted leiad marcella.ee e-poest. Sooduskoodiga „Naine10“ on tooted Sinule 10% soodsamad!

Agnes

Jaga
Kommentaarid